Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Marketing si management

in Comert

Una din virtutiile pricipale ale managementului este ca prin organizarea pe care o realizeaza, fundamenteaza si activitatea de marketing. Se considera ca tehnologiile s-ar grupa in 2 clase:

 
– tehnologii de operatii, care vizeaza modalitatile in care se executa o munca pe cate un loc de executie

 

 

– tehnologii de sistem (priveste modalitatile prin care obiectele muncii sau executantii ei se deplaseaza in succesiunea locurilor de executie, in vederea realizarii produsului). Tehnologiile de sistem include: sisteme de comenzi, sisteme integrate, sisteme integrate, sisteme continue, sisteme automate, si sisteme cibernetice.

 
Pentru proiectant / designer, este o problema adaptarea la unele realitati ale productiei de piata ca: tipizarea, adancirea specializarilor, standardizarea, intersanjabilitatea si consecintele acestora – operatiile integrate, sistemele echilibrate sau continue.

 
Metodele cantitative si tendinta generala de a cuantifica aproape totul sunt suverane iar in domeniul managementului clasic sunt:

 
– Rolul numerelor – de obicei numerelor incerte li se atribuie certitudine si li se ignora variatia; marimile care pot fi exprimate numeric sunt considerate ca dominand problema abordata.

 

 

– Contabilizarea – include 3 sinteze contabile: bilantul, declaratia de venituri si declaratia de modificari in pozitia financiara. Evidente contabile dateaza din secolul 15, contabilitatea in partida dubla – cu intrari in debit (cresteri ale activului), – intrari in credit ( scaderea activului).

 

Contabillizarea costurilor

 
A aparut ca urmare a revolutiei industriale, ca masura de control pentru a nu vinde mai ieftin decat costurile de productie, corelare cu concurenta. Metodologia de focallizeaza pe costurile fiecarui produs si nu pe venituri.

 
Masurarea muncii

 
Munca platita implica frecvent dezacorduri sau conflicte si rationalizarea muncii trece obligatoriu prin masurarea ei. In 1898, W. Taylor in cadrul experimentului Schmidt (urmareste cresterea productvitatii in transportul blocurilor de fonta din industria metalurgica) optimizeaza lopetile pt 10 kg si aschierea metalelor. In prezent acest moment pare punctul de initiere a designului ergonomic.

 
Utillizarea masuratorii muncii ar genera plata in acord, forme de cointeresare a muncitorilor, controlul activitatilor, controlul productiei, contabilizarea costurilor si estimari.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Comert

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate