Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Maşini, lanţuri, femei-trofeu, burţi şi silicoane asa se vindeca romanul de complexul inferioritatii din comunism

in Articole

În fiecare an citim, vedem sau trăim pe propria piele experienţa unui concediu alături de turişti care se poartă pur şi simplu nesimţit. Intră cu maşina pe plajă şi dau muzica tare, fac gălăgie noaptea când se întorc de la club sau se manifestă indecent. Care sunt regulile de comportament, ce abateri apar de obicei şi cum se explică ele ne spun mai mulţi consultanţi în turism şi un etolog specializat în cercetarea agresivităţii umane.

646x404

Odată cu începerea sezonului estival, litoralul românesc se va umple de turişti, iar din păcate nu toţi respectă regulile de bun simţ. Ca de fiecare dată turiştii scandalagii, gălăgioşi sau agresivi îi vor deranja pe cei de lângă ei. Există reguli de comportament care sunt valabile în orice împrejurare, dar şi altele, recomandate mai ales pentru turiştii care merg pe litoral. William Hanson, un expert britanic în bune maniere, a scris recent despre greşelile pe care le fac uneori inclusiv vedetele internaţionale atunci când merg la plajă.

De exemplu, când se plimbă pe faleză sau prin staţiune, turiştii trebuie să fie îmbrăcaţi decent, de stradă, nu în costum de baie. Problema aceasta apare inclusiv în România, iar consecinţele pot fi foarte neplăcute, turistul fiind obligat să se schimbe de haine pentru a fi lăsat să intre într-un restaurant. Fără să mai vorbim despre cât de dizgraţios este să „admiri“ un domn asudat şi cu exces de pilozitate în timp ce-ţi savurezi mâncarea la terasă.

De asemenea, pot să apară incidente dacă un turist exagerează cu băutura, fără să se gândească la urmări, spune Laura Pascu, PR Manager la Centrul European al Consumatorilor Romania: „Un client poate să fie dat afară de pe terasă sau din club dacă devine irascibil sau dacă bea prea mult.” O altă problemă de comportament, care îi poate deranja pe unii turişti şi care este o gafă din punctul de vedere al bunelor maniere, este etalarea exagerată a afecţiunii în public.

Nu de puţine ori, cupluri de îndrăgostiţi ajung să confunde dormitorul cu plaja şi se comportă indecent, iar multe persoane se pot simţi deranjate de aceste gesturi.

627x0

(Gesturile de afecţiune în public îi pot deranja pe alţi turişti/FOTO www.bzi.ro)

Situaţia neplăcută poate fi evitată însă, dacă fiecare turist alege o plajă în funcţie de  preferinţele sale, spune consultantul în turism Ciprian Enea. Există zone pentru copii, zone pentru seniori sau pentru nudişti, astfel încât fiecare se poate simţi în largul său fără să deranjeze prin gesturile lui.

Şi când suntem la restaurant trebuie să ne păstrăm bunul simţ, pentru că unii turişti tind să se comporte aberant, mai ales când văd opulenţa unui bufet deschis, la un sejur all inclusive, adaugă Ciprian Enea. „Mai este ceva ce ţine într-un fel de specificul naţiei: la un hotel cu masă tip bufet trebuie să ne punem în farfurie doar atât cât mâncăm, ca să nu facem risipă. Ce lăsăm noi în farfurie se aruncă, deci să nu provocăm o pagubă hotelierului, dar şi întregului mediu înconjurător, risipind resursele. ”

Citeste mai mult: adev.ro/npqc66

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate