Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Măsuri de securitate speciale în Marea Britanie și Spania după ce în zeci de țări au fost semnalate atacuri cibernetice

in Articole/Extern/Stiri online

În ultimele zile, în zeci de țări au avut loc atacuri cibernetice care vizau în principal sistemele informatice ale instituțiilor. Atacul cibernetic este unul uriaș, au fost vizate 74 de țări. Dintre țările vizate, fac parte: Statele Unite, Marea Britanie, Rusia, Spania, Italia, China și Vietnam.
În ce constau atacurile cibernetice: un virus informatic blochează computerele și solicită plăți pentru deblocare în monedă virtuală Bitcoin. Plățile cerute pentru restabilirea accesului au fost de 300$-600$.
Experții au depistat virusul „”Wanna Cry”, cunoscut și ca „Wanna Decryptor”.
Acesta exploatează o vulnerabilitate în sistemul de operare Windows al Microsoft, care îi permite să se răspândească automat în rețele, ceea ce îi oferă posibilitatea de a infecta rapid un număr mare de computere din instituții, organizații și companii, în zeci de țări. Odată ce a intrat și a început să se deplaseze prin infrastructură, nu există nicio modalitate de a-l opri.
În Marea Britanie, atacul cibernetic de vineri, a perturbat sistemul de sănătate .
„Ne confruntăm cu o întrerupere majoră a sistemului IT și există întârzieri la toate spitalele noastre”, a spus grupul Barts Health, care gestionează spitalele importante din Londra. În zonele afectate, asistența medicală s-a făcut doar în cazuri de urgență.
Premierul Marii Britanii, Theresa May, a confirmat că atacul cibernetic care a vizat sistemul medical britanic face parte dintr-o serie de incidente informatice care s-au produs pe plan internațional și a dat asigurări că indiciile arată că nu au fost sustrase date ale pacienților.
În contextul atacurilor cibernetice, în Spania, Guvernul a dispus activarea unui protocol special de protejare a infrastructurii esențiale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate