Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Melescanu i-a mintit in fata pe oficialii Comisiei Europene: „Noi nu am dezincriminat abuzul in serviciu, ci l-am incriminat”

in Extern

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a avut, luni,  o intalnire cu inalti oficiali ai Comisiei Europene la Bruxelles pentru  a oferi detalii despre situatii din Romania. Melescanu le-a spus acestora ca, de fapt, guvernul ar fi „incriminat” abuzul in serviciu prin OUG 13.

Melescanu s-a intalnit cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans si cu sefa diplomatiei UE, Federica Mogherini.

„In discutia avuta cu domnul prim-vicepresedinte al Comisiei, domnul Timermans, si cu doamna Mogherini, vicepresedintele Comisiei, punctul important pe care l-am notat a fost ca ambii au apreciat ca prin decizia pe care a luat-o Guvernul de abroga OUG s-a facut in mod evident un pas foarte important in solutionarea acestei dispute care exista in Romania. Eu am spus doua lucruri: da, am facut cu buna stiinta acest pas, dar trebuie sa se inteleaga ca problemele la care se referea OUG nu au fost solutionate, doar s-a amanat si s-a trecut dezbaterea lor in Parlament, pentru ca in realitate noi avem niste probleme structurale legate de modul in care functioneaza Justitia. Avem un numar foarte mare de plangeri la CEDO, avem supraaglomerare in inchisori si mai ales avem decizii ale CCR cu privire la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala care trebuiau obligatoriu puse in aplicare in 45 de zile. N-au fost puse de fostul Guvern si de fostul Parlament, deci prevederile nu se pot aplica”, a declarat Melescanu intr-un interviu pentru Adevarul.

Ministrul de Externe le-a spus apoi celor doi oficiali ca guvernul Grindeanu nu a dezincriminat abuzul in serviciu si, dimpotriva, l-a incriminat.

„Eu am explicat foarte clar domnului Timmermans ca noi nu am dezincriminat abuzul in serviciu, noi am gasit o modalitate ca sa-l incriminam, pentru ca a fost declarat neconstitutional de catre CCR. Trecand 45 de zile, el nu mai exista ca prevedere in Codul Penal. Sigur, poate nu a fost cea mai buna formula, poate nu trebuia sa stabilim un parg de 200.000 de lei, dar problemele respective trebuie sa-si gaseasca o solutionar, asa cum se intampla in orice stat democratic. I-am spus domnului Timmermans ca suntem constienti ca tot noua ne revine obligatia de a gasi cele mai bune solutii, insa e mult mai bine sa facem o colaborare cu Comisia Europeana, cu Parlamentul European, astfel incat solutiile agreate sa se bucure de sprijin direct din partea Comisiei Europene”, a mai spus Melescanu.

Intrebat despre protestatarii romani de la Bruxelles, Melescanu i-a luat peste picior pe acestia: „Ma intreb pentru ce protestatu aici, pentru ca aici nu se poate rezolva nimic, decat prin contactele pe care le facem noi si prin discutiile pe care le avem”. Sursa:Aktual24.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate