Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mesaje codificate transmise de un post de radio din Rusia

in Curiozitati

Povarov

Un post radio misterios din Rusia transmite de peste 40 de ani un semnal ciudat, ca un bâzâit, întrerupt din când în când de o voce care citeşte diferite numere şi cuvinte care sugerează un cod secret, cel mai probabil acesta era adresat spionilor ruși în timpul războiului rece.
Postul a fost numit The Buzzer şi emite permanent un sunet asemănător unui bâzâit.

La anumite intervale, sunetul este întrerupt de vocea unui bărbat care vorbeşte cu accent rusesc şi care pronunţă codul U-V-B-7-6, urmat de alte numere şi cuvinte. Apoi zgomotul revine.
Nimeni nu ştie cine transmite pe acest canal, unele teorii spun că aparţine armatei ruse, alţii vorbesc despre cercetări ştiinţifice secrete.

The Buzzer emite pe unde scurte, iar frecvenţa sunetului este de 4625 kHz. Prima emisie a avut loc în anii 1970.
Sunetul este regulat, constant, fiind înregistrate câte 25 de bâzâituri pe minut, cu o pauză de o secundă între ele. Mesajele verbale erau transmise la intervale de câteva luni sau chiar ani, dar din 2010 ele pot fi auzite mai des, la câteva săptămâni.

Până în septembrie 2010 sediul transmisiei era probabil în oraşul Povarovo, lângă Moscova, dar apoi locul s-a schimbat, acum fiind undeva în vestul Rusiei, la graniţa cu Estonia.
Studentul rus Egor Esveev a vizitat locul fostului sediu şi a găsit clădiri abandonate. Aici a fost probabil o bază militară. Egor a dat aici peste clădiri distruse, cabluri rupte şi multe documente aruncate la gunoi.

Pasionaţi de mistere din întreaga lume discută pe forumuri despre originea şi scopul acestui post de radio, care pare să transmită mesaje codificate.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate