Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mesajul lui Liviu Dragnea pe internet. „Simt o mare nedreptate”

in Politic

Simt o mare nedreptate.
Am plecat de la 7,4 milioane de romani care au vrut sa plece Basescu si astazi suntem in situatia in care Basescu nu a plecat si eu sunt condamnat, fratele meu a murit din cauza acestui dosar, familia mea este distrusa.

Singura acuzatie care a ramas a fost ca mi-am folosit influenta pentru a indemna oamenii sa vina la vot. Eu nu am iesit pe strada sa fac lucrul acesta. In orice democratie, sa indemni oamenii sa iasa la vot nu e ilegal. Nu ma acuza nimeni ca m-am dus eu sa bag voturi, ca am dat bani cuiva, ca am fortat pe cineva, si eu am facut campanie electorala cum a facut oricine. (…)Fix in 29 iulie, ca si cum as fi fost un dictator cu un milion de butoane pe care apasam ca sa pun voturi in urna, scoteam mortii sa voteze, falsificam semnaturi,etc. Ori eu am stat in sediul partidului din Kiseleff, cu colegii, toata ziua.

liviu-dragnea

In primul rand, nu exista articol de lege care sa interzica mobilizarea oamenilor in ziua votului; nu a spune cu cine sa voteze, ci decat sa mearga la vot. Nu exista asemenea articol. Nuanta este importanta, pentru ca au fost intrebari si in instanta. Mai mult decat atat, exista o hotarare a Biroului Electoral Central, de atunci din timpul referendumului, care explica ce inseamna frauda la referendum.

Deci nu exista nici un articol din nici o lege din Romania care sa spuna ca la referendum sau la orice fel de alegeri, mobilizarea pentru a scoate lumea la vot este interzisa. Pentru ca altfel trebuiau facute dosare tuturor celor care erau in studiouri de televiziune in ziua votului, indemnand oamenii sa vina la vot.
In schimb, ce este prevazut negru pe alb in Legea Referendumului, si anume “impiedicarea prin orice mijloace a unui cetatean sau a unor cetateni de a se prezenta la vot, este INFRACTIUNE”, nu e contraventie.

Partidul democrat liberal, al carui sef atunci era Vasile Blaga, cel care mi-a facut aceasta plangere penala pentru acest dosar, a adoptat hotarari in birourile judetene din toata tara prin care au spus membrilor ca daca vreun membru se prezinta la vot va fi exclus din partid. Eu am tot zis-o, o mai zic si acum, poate se sesizeaza Parchetul General. Pe de alta parte, Traian Basescu si toata camarilla lui, asta spuneau ”nu va prezentati la vot”.

Legislatia prin care se stabileste cvorumul spune ca acesta trebuie calculat numai din cei din listele electorale permanente, liste in care sunt trecuti cetatenii cu domiciliul in Romania. Ceilalti, care sunt rezidenti, sunt pe listele suplimentare. Au drept de vot, nu contesta nimeni, insa nu se iau in calcul la cvorum. Prima decizie a CCR la contestatia depusa explicita lucrul acesta. Dupa care a aparut “erata”. Cred ca si asta trebuie cercetat.

Mâine, mandatul meu este pe masa Biroului Permanent Naţional, eu mâine intru în şedinţa BPN cu decizia pe care am anunţat-o. Vom discuta şi dacă reuşim să găsim împreună un mod prin care eu pot ajuta în continuare partidul, dacă vom reuşi mâine să găsim o formulă prin care eu să sprijin în continuare partidul, să mă implic în continuare în munca de partid, cu dragă inimă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate