Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Metodă inedită! Cum îți răcorești mașina în câteva minute fără consum de combustibil (VIDEO)

in Stiri online

Dacă este foarte cald în mașina lăsată la soare, îți va fi foarte greu să stai în acel autovehicul până aerul condiționat își va face simțită prezența. Aerul din mașină a ajuns, probabil, pe la 70-80 de grade. Ce trebuie să faci?

Iată ce recomandă japonezii:

Deschizi mașina apoi dai jos, la maxim, unul dintre geamurile din față – cel al șoferului sau cel al locului din dreapta, apoi închizi portiera la loc.

Deschizi portiera diametral opusă (cea a șoferului, daca ai deschis geamul din dreapta, de exemplu și invers) și începi sa deschizi si sa închizi portiera. Ce faci tu acum este să împingi sau sa pompezi aerul de afară (cald, dar mult mai rece în comparație cu ce e înăuntru), care va ieși pe geamul lăsat deschis.

În doar câteva minute, în cadrul unui experiment, japonezii au reușit să coboare temperatura inițială, aflată la 41,6 grade la una de 33,5.

E bine să avem un parasolar pentru protejarea volanului si schimbătorului de viteze de încălzirea excesivă.

O bucată textilă, eventual umedă, pusă peste volan/schimbător la plecare din mașină ajută și ea, pentru ca va menține constanta temperatura.

În plus, se mai recomandă întoarcerea volanului cu 180 de grade, la părăsirea mașinii. Astfel partea superioară va trece în zona de sub bord și nu se va mai afla sub bătaia directă a razelor solare.

Sursa:mymagazine.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate