Mierea de mana (miere de padure)

in Agronomie

Calitatile mierii de padure

Este considerata o miere „completa”, fiind recomandata cel mai des pentru diferite afectiuni. Datorita compozitiei (zaharuri simple, glucoza si fructoza), este direct asimilabila. Are actiune nutritiva si valoare energetica.

Continutul mierii de padure

Mierea de padure contine, in cantitati mici, vitaminele grupului B si vitamina C. De asemenea, mierea de padure contine enzime: invertaza, amilaza, catalaza; acizi organici: lactic, gluconic; saruri minerale: fier, potasiu,calciu,fosfor, magneziu, seleniu.

 

 

Proprietatile mierii de padure

  • culoarea: galbena – bruna, bruna – deschis
  • miros-gust: aroma specifica, placut, dulce
  • consistenta: uniforma; fluida sau vascoasa

 

Indicatii terapeutice

Mierea de padure este recomandata in urmatoarele scopuri

  • actiune diuretica, cicatrizanta, arsuri, ulceratii
  • adjuvant in actiuni hepato – biliare
  • atenueaza crizele de astm
  • afectiuni gastro intestinale
  • anemii, hepatite (imbunatateste activitatea inimii, ficatului, creste procentul de hemoglobina din sange)
  • influenteaza sanatatea organizmului (poate preveni tulburarile de crestere, demineralizarea oaselor).9

 

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play