Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Milano, BAZARUL RUȘINII: ”Unde fâlfâie steagul şi iese fum, acolo-s românii noştri!”

in Articole

Duminică, 13 decembrie, la Milano. Într-o piaţă de vechituri (Mercatino delle pulci), unde de obicei se vând obiecte uzate, vechi, prăfuite prin pivniţe, fâlfâia mândru un steag românesc, ceea ce a atras-o pe cititoarea noastră în zona respectivă.

bazar

Povestea este redată de o româncă. Când a ajuns la locul cu pricina, i s-a făcut ruşine şi scârba:“Unde fâlfâie steagul şi iese fum, acolo-s românii noştri!”

Românii încropiseră un bazar alimentar – singurii care vindeau alimente – unde expuseseră cărnuri, prăjituri cu cremă, murături, dar nu numai. Făceau şi nelipsiţii mici şi serveau băuturi alcoolice, în condiţii totale de lipsă de igienă, aşa cum reiese din pozele făcute pe ascuns de românca noastră. Pe ascuns, pentru că “riscai să-ţi iei vreo două în bot, bărbaţii erau deja beţi criţă”, spune cititoarea noastră.

“Eu m-am săturat să mă ruşinez de naţia mea, suntem noi primii care trebuie să luăm atitudine faţă de asemenea circuri pe care le fac conaţionalii noştri. Înţeleg că au clienţi, pentru că erau inclusiv mămici cu copii care le cumpărau ‘prajituri bune ca la România’. Dar cum poţi tu, mamă, să-i cumperi copilului o prăjitură expusă pe o tarabă, în aer liber, sau o bucată de carne pusă pe o masă joasă, pe lângă care trec toţi? Vânzătorii se scarpină în cap sau între picioare şi ating marfă cu mâinile. Apoi ne văităm că românii sunt bolnavi!”CITEȘTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate