Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ministrul Economiei s-a întâlnit cu ambasadorul SUA

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Ministrul Economiei, Mihai Tudose s-a întâlnit, luni, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm.

   În cadrul întâlnirii s-a făcut, printre altele, o trecere în revistă a relațiilor economice bilaterale româno-americane şi a proiectelor demarate în România de unele firme din SUA precum Ford, Exxon sau Bell Helicopters. O alta temă abordată de către cei doi oficiali s-a referit la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, ministrul Mihai Tudose imformând partea americană despre paşii făcuţi de Ministerul Economiei în vederea demarării şi continuării demersurilor privind crearea FSDI dar şi despre scopul acestuia: anume dezvoltarea şi finanţarea proiectelor de investiții rentabile şi sustenabile, în sectoare competitive, prin participarea directă sau împreună cu investitori instituționali sau privați. Ideea creării unui fond suveran de investiţii în scopul stimulării economiei naționale a fost agreată și de instituțiile europene si internaționale precum Comisia Europeana, FMI, OECD, etc.

   Cu ocazia întâlnirii de astăzi, atât ministrul economiei, cât și ambasadorul SUA și-au exprimat deschiderea pentru dezvoltarea cooperării în domeniul economic parte a Parteneriatului Strategic. (foto: Miniserul Economiei)

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web