Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Miron Cozma iese cu o declaraţie-bombă: „Mi-e dor de o MINERIADĂ. O să scot oamenii în stradă”

in Evenimente

La 25 de ani de la teribilele mineriade din iarna, primăvara şi vara lui 1990, Miron Cozma iese cu o declaraţie-bombă: ”Mi-e dor de o mineriadă!”. Fostul lider al ortacilor simte, din nou, că poporul freamătă şi că răbdarea românilor tinde să ajungă la cote inflamabile

A participat la 10 mineriade. Pentru trei dintre ele, a făcut şi 11 ani de puşcărie. I s-a spus „Che Guevara al României”. Ba, unii au mers mai departe cu jocul metaforic şi l-au comparat cu Nelson Mandela, mai ales pentru anii grei de puşcărie. Proaspăt întors de la Bruxelles, unde a fost aplaudat şi îmbrăţişat de mulţi lideri sindicali şi personalităţi din America Latină, printre care şi fiica lui Che Guevara, Miron Cozma spune că-i e ”dor de o mineridă”, pentru că poporul a ajuns pe mâna bandiţilor. ”Da, nu glumesc, mi-e dor de o mineriadă. Vă spun, la modul sincer, că nu am de gând să las poporul ăsta pe mâna hoţilor şi bandiţilor.

Păi, e posibil, domnule? Criza de acum din Grecia, de 1,6 miliarde de euro, produce disoluţie socială. În toată Grecia, cât e Grecia de mare, disoluţie socială pentru 1,6 miliarde de euro. Şi, la noi, un primar de sector ia 960 de milioane de euro, deci aproape un miliard, şi nu se întâmplă nimic? Deci, dacă Grecia avea acum 960 de milioane de euro, era salvată. Cât a luat şpagă un primar de sector la noi… Păi, suntem de râsul lumii. De aceea spun că mi-e dor de o mineriadă”, a declarat Miron Cozma pentru ziarulring.ro.

Întrebat la ce se gândeşte concret atunci când vorbeşte de o nouă mineriadă. Miron Cozma parcă avea răspunsul pe buze. ”Am de gând să mă pregătesc şi să scot Armata Poporului. Nu vreau să las poporul ăsta să moară de foame şi hoţii să prospere. Nu e vorba de un nou partid cu numele Armata Poporului. Eu am partid (Partidul Social Democrat al Muncitorilor – PSDM), nu-mi mai trebuie altul. Efectiv, o să scot armata, oameni în stradă, ca să fiu mai concret”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate