Moda islamică, un trend cu ascensiune uimitoare. Franța condamnă și tot Franța cumpără

in Evenimente/Extern/Stiri online

Pe fondul polemicii născute pe marginea interzicerii costumului de baie musulman(burqini), moda islamică a crescut uluitor de mult în ultima perioadă. Franța este una dintre cel mai importante ”cliente”, deși tot ea se luptă să interzică pe străzi orice urmă de tradiție musulmană.

În Istanbul, creatorii de modă și afaceriștii din domeniu își freacă mâinile de bucurie. Vânzările de haine inspirate din tradiția musulmană au crescut cu aproximativ 30% după ce Europa s-a antrenat în polemici, dorind să interzică burqini.

Deși în aparență nu pare, creatorii de modă islamiști încearcă să modernizeze hainele pentru femeile musulmane fără a renunța la tradiție. ”Prin aceste haine, spunem că suntem la fel ca ceilalți, ne place moda, să arătăm bine și de asemenea, ne place să păstrăm tradiția. Nu vrem să fim excluse”, a declarat pentru AFP, Franka Soeria, creatoare de modă.moda-musulman

Managerul site-ului Modanisa, Kerim Ture, recunoaște că polemica din Europa a avut ca efect creșterea vânzărilor, iar Franța a devenit una dintre țările care fac cele mai multe comenzi de haine inspirate din tradiția musulmană.kerim-ture

Modanisa a fost înființat în anul 2011, devenind cel mai important distribuitor de modă musulmană în 45 de țări. Potrivit Consiliului de Modă Islamică și Design(IFDC), cu sediul în Dubai, în următorii ani capitalul modei musulmane va ajunge la 500 de mii de milioane de dolari.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.