Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Modul de folosire al plantelor medicinale

in Educational/Sanatate

plantelor medicinale-2

Apă la genunchi.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: brânca ursului, brusture, dud alb sau negru, gălbenele, ienupăr, soc, varză

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Brânca ursului (Heracleum spondylium)- frunze proaspete de brânca ursului- se spală, se zdrobesc pe o planşetă de bucătărie. Se obţine un terci care se pune pe locul bolnav şi se leagă cu o bucată de pânză. Procedeul se aplică de 2-3 ori pe zi.

Brusture (Arctium lapa) Se taie de nervuri o frunză de brusture. Se striveşte apoi cu o sticlă pe un dog de lemn şi se pansează cu ea genunchiul. Se face o dată dimineaţa şi o dată seara, până la vindecare.

Dud alb (Morus alba), dud negru (Morus nigra)- se vor lua 4 linguri de coajă mărunţită de dud, obţinută de pe ramuri tinere sau din rădăcină. Se fierb apoi timp de 20 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se pun comprese de mai multe ori pe zi.

Gălbenele (Calendulla officinalis) Alifie de gălbenele peste care se aplică comprese cu bitter suedez. 12 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se folosesc pentru comprese externe aplicate calde.

Ienupăr (Juniperus communis) se zdrobesc 3 linguri de bace de Ienupăr. Se pun la fiert timp de 30-45 minute în 500 ml apă. Se strecoară şi cu acest lichid se pun comprese externe la genunchi.

Soc (Sambucus nigra) se vor lua 4 linguri de coajă mărunţită de soc obţinută de pe ramuri tinere sau din rădăcină. Se fierb apoi timp de 20 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se pun comprese de mai multe ori pe zi.

Varză (Brasica oleracea)- cataplasme cu foi de varză proaspete zdrobite. Se aplică de 3-4 ori pe zi.

-Cataplasme cu argilă muiată cu ceai din plante. În special cu ceai de tătăneasă sau arnică.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate