Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

„Moment tragic pentru natiunea romana.” Anuntul dur facut de Klaus Iohannis in urma cu putin timp

in Politic

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei comemorarii victimelor fascismului si comunismului, in care subliniaza ca actiunile si initiativele radicale, utopice si extremiste trebuie prevenite, inclusiv cele de pe scena politica.

 

11951753_10153200244137266_1988140393470441622_n

„Ziua comemorarii victimelor fascismului si comunismului reprezinta un prilej de amintire si compasiune, dar si o ocazie de a privi cu incredere catre un viitor in care dispretul fata de viata si libertatea persoanei nu va mai ramane vreodata nepedepsit. Totodata, acest moment ne obliga la condamnarea categorica si neechivoca a Pactului Ribbentrop-Molotov si mai ales a consecintelor sale nefaste pentru trecutul tarii noastre”, afirma Iohannis, in mesaj, potrivit Administratiei Prezidentiale.

El cheama la amintirea, „cu piosenie, a victimelor regimurilor totalitare, instalate pe o mare parte din continentul nostru in secolul trecut”, relateazaAgerpres.

„Iesita de sub zodia totalitarismelor, Romania si-a asumat, odata cu aderarea la NATO si la Uniunea Europeana, valorile democratice si, in numele acestor valori si a identitatii noastre, avem obligatia de a condamna si respinge ceea ce este gresit si nedemn in trecutul nostru recent. Astfel, aducerea-aminte nu este doar o simpla declaratie simbolica, ci convingerea ca aceasta cale ne va apropia si mai mult unii de altii si ne va face sa reflectam la rosturile memoriei, la menirea increderii in institutii si la importanta drepturilor civile pentru o natiune”, arata seful statului.

Klaus Iohannis puncteaza ca semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov la 23 august 1939 reprezinta un „moment tragic pentru natiunea romana si o borna cinica in istoria secolului XX”.

„Dispretul fata de lege si fata de valoarea sacra a fiintei umane a facut posibila existenta unor regimuri criminale care au secerat vietile a sute de mii de oameni nevinovati. Victimele politicilor de exterminare initiate si coordonate de regimurile national-legionar, antonescian si comunist nu trebuie negate, uitate sau minimalizate, ci trebuie onorate si amintite. Prin masurile si actiunile curajoase si concrete pe care le-a luat in ultimul deceniu cu privire la condamnarea ferma a acestor regimuri, Romania a dovedit ca s-a desprins definitiv de un capitol sumbru al istoriei sale”, spune el.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate