Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Moon Jae-in, noul președinte al Coreei de Sud vrea să facă totul pentru a stabili pacea în Peninsula Coreeană

in Articole/Extern/Stiri online

Moon Jae-in a câștigat alegerile din Coreea de Sud cu 41,10% dintre voturi adică 13,4 milioane de voturi.
Câștigătorul alegerilor prezidențiale din Coreea de Sud, la doar câteva ore după ce a fost ales, a declarat că vrea să poarte negocieri cu SUA, China și Cooreea de Nord pentru a detensiona situația existentă în prezent în Peninsula Coreeana și pentru stabilirea păcii în regiune.
Moon Jae-in a spus:”Vreau să soluționez rapid criza privind securitatea națională. Dacă va fi nevoie, mă voi deplasa imediat către Washington. Totodată, voi merge la Beijing, Tokyo sau Phenian dacă circumstanțele sunt potrivite. Voi face totul pentru a stabili pacea în Peninsula Coreeană”.
În ceea ce privește alianța cu SUA și China, Moon Jae-in vrea să o întărească, dar va avea „negocieri serioase” în ceea ce privește sistemul antirachetă american THAAD.
China s-a înfuriat atunci când sistemului antibalistic american a fost instalat în Coreea de Sud pentru a o proteja împotriva testelor și amenințărilor nucleare ale Coreei de Nord și a întreprins o serie de represalii economice împotriva companiilor sud-coreene, care au tensionat relațiile bilaterale. China este cel mai mare partener comercial al Coreei de Sud.
La rândul lor, sud-coreenii au fost nemulțumiți de faptul că președintele american Donald Trump a sugerat că implementarea sistemului antirachetă în valoare de un miliard de dolari ar trebui să fie plătită de autoritățile de la Seul.
Toate aceste motive de nemulțumire ale aliaților trebuie discutate și lămurite împreună cu noul președinte sud-coreean.

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web