Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Moscova a planuit să execute un atac nuclear devastator asupra Londrei.

in Extern

Documente top-secret dezvăluite recent arată cum a planificat Moscova să execute un atac nuclear devastator asupra Londrei.

nuke_04_6b71185a0d

Un complot sinistru al Uniunii Sovietice, care să distrugă Londra, folosind bombe nucleare a fost scos la iveală, în urma declasificării unor documente secrete din Arhivele Naționale din Marea Britanie, potrivit Daily Mail, citat de ro.blastingnews.com.

Expertul britanic în domeniul nuclear William Penney, care a contribuit la dezvoltarea de către Marea Britanie a primei bombe atomice, a expus sistemul distructiv într-o scrisoare secretă trimisă în anul 1954. El l-a avertizat pe Edwin Plowden, președintele Autorității pentru Energie Atomică, că Moscova s-a pregătit pentru a lansa un atac devastator asupra capitalei Marii Britanii.

„În loc să folosească, să zicem, 32 de bombe nucleare asupra Londrei, sovieticii ar utiliza probabil 3-5 focoase foarte puternice, care ar provoca aceleași pagube și nu ar trebui să fie lansate cu precizie”, a scris expertul.

Seria de explozii cutremurătoare ar fi produs „distrugerea completă” pe o rază de aproximativ 5 kilometri, din centrul detonației, acoperind o suprafață de peste 75 de kilometri pătrați. În scrisoarea trimisă de Penney, care a fost publicată pentru prima dată de către Arhivele Naționale, se subliniază faptul că erau vizate ca ținte Croydon, în sudul Londrei, Uxbridge, în vest și Romford, în est.

Expertul a adăugat însă că toți britanicii ar fi avut de suferit dacă s-ar fi produs acel atac nuclear. Scrisoarea istorică a avertizat asupra bombelor nucleare, pe care sovieticii le planificaseră să le utilizeze, unele mai puternice decât cea folosită de Statele Unite  la Nagasaki, în Japonia, la sfârșitul celui de-Al Doilea Razboi Nuclear pe 8 august 1945.

Atunci au murit cel puțin 74.000 de oameni și alți 75.000 au fost răniți, ca urmare a devastatoarei bombe nucleare lansate de americani. Statele Unite au bombardat Hiroshima, cu doar trei zile înainte, ucigând aproximativ 140.000 de oameni. În urma atacurilor nucleare ale SUA asupra Japoniei, aceasta a capitulat pe 15 august 1945.

Dezvăluirea acestui complot nuclear al Uniunii Sovietice asupra Marii Britanii a readus politica nucleară a țării în centrul dezbaterilor naționale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate