Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Motivul pentru care cafeaua preparată la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric

in Secretele bucatariei

Cafeaua preparată la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric, evidențiază Consiliul olandez pentru sănătate într-o nouă directivă care vizează o alimentație sănătoasă. În această directivă, Consiliul olandez pentru sănătate trece în revistă modurile de pregătire a cafelei, subliniindu-le pe cele recomandabile.

cafea-la-ibric

Boabele de cafea conțin diterpene, substanțe organice din care principalele sunt cafestolul și kahweolul. Unele studii au arătat că aceste substanțe duc la creșterea ușoară a colesterolului rău (LDL) din sânge. Pregătirea cafelei cu un filtru de hârtie reține aceste elemente, băutura rămânând aproape fără ele, relatează doctorulzilei.ro.

În cafetiera cu filtru de hârtie sau în aparatele cu capsule, cafestolul și kahweolul dispar aproape complet, așa încât efectul asupra colesterolului este nesemnificativ. Același lucru este valabil și în cazul cafelei solubile (ness) sau a celei obținute din concentrat lichid (la automatele de cafea).

Cafetiera cu filtru metalic, precum și cafeaua grecească sau turcească (la ibric) nu elimină cafestolul și kahweolul, prin urmare un consum ridicat (de peste cinci cești pe zi) poate avea un oarecare impact — limitat totuși — asupra nivelului de colesterol rău.

Cafeaua espresso nu pune niciun fel de problemă. Apa sub presiune ridicată trece rapid prin cafeaua măcinată mărunt, cu care intră în contact foarte puțin timp. Ca să se constate o eventuală influență asupra colesterolului ar fi nevoie de o cantitate mare.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Secretele bucatariei

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web