Muraturi asortate

in Muraturi - Conserve

Amestecul de legume se poate alcatui dupa plac; de obicei se face din castraveti, patlagele necoapte, ardei grasi lungi si pepeni mici verzi. Daca se adauga pastai de fasole, acestea trebuie fierte. Morcovii trebuie taiati in felii subtiri. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si nelovite, neatinse de bruma si proaspat culese. Dupa sortare si spalare, legumele se aseaza la murat, ca si castravetii in butoaie. Pentru a da un gust mai placut muraturilor si pentru a ajuta la conservarea lor, se adauga frunze de visin, de stejar sau de coacaze. Multe din acestea sint bogate in vitamina C. La un butoi de 100 l cantitatea totala de adaosuri nu trebuie sa treaca de 4-5 kg. Acestea se aseaza pe fundul butoiului si apoi la mijlocul si la suprafata muraturilor. Borcanul se infunda si se umple complet cu saramura de 7 % concentratie (tarie) pregatita cu 24 de ore inainte. Concentratia saramurii poate fi potrivita cu ajutorul unui ou; saramura este buna pentru patlagele verzi sau murate asortate, atunci cind oul pus in saramura se ridica la suprafata solutiei. Pentru ca saramura sa fie cit mai curata, este bine ca sarea sa fie pusa pe o pinza usor cufundata in apa. Dupa umplerea cu saramura, butoaiele trebuie sa stea o zi sau doua la temperatura de 20 grade C. In acest timp, saramura care scade se completeaza; butoiul trebuie sa fie in permanenta plin. Dupa acrire, muraturile se pun la rece, in pivnita sau, intr-un loc cu temperatura foarte scazuta.

Servire: Se serveste cu diverse mincaruri, dupa gust.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.