Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

NASA a făcut publice înregistrările, după 47 de ani! Nimeni nu ne va crede!, a exclamat unul dintre astronauții misiunii Apollo 10

in Curiozitati

”Nimeni nu ne va crede!”, a exclamat unul dintre astronauții misiunii Apollo 10. De-abia acum, NASA a făcut publice înregistrările, după 47 de ani

Partea nevăzută a Lunii a constituit întotdeauna o fascinație mistică pentru astronomi. Iar când astronauții americani, care au făcut parte din misiunea Apollo 10, au auzit în căști omuzică stranie, au fost atât de surprinși încât nu au știut dacă să raportezefenomenul inexplicabil sau nu, potrivit publicației International Business Times.

misiunea-apollo-10-a-agentiei-nasa_612529

Sunetele au fost auzite de cei trei astronauți, care au fost lansați pe orbită în anul 1969, în timp ce erau în afara intervalului de timp, când puteau comunica prin radio cu Pământul. Cu două luni înainte ca astronauții misiunii Apollo 11 să pășească pe Lună pentru prima dată, echipajul Apollo 10 format din comandantul Thomas P. Stafford și piloții modulului John W. Young și Eugen A. Cernan, a intrat pe orbita satelituluiPământului, ca o ”repetiție” pentruaselenizările ce vor urma scrie blastingnews.com

Misiunea Apollo 10 a inclus și o oră în care s-a orbitat partea nevăzută a Lunii, când a fost blocat orice contact cu Pământul. În timp ce astronauții nu mai puteau vorbi prin radio cu baza NASA de la Cape Caneveral, ei au auzit niște sunete ciudate, ca un ”fluierat”, potrivit informațiilorsecrete declasificate ale misiunii. Această descoperire neobișnuită a făcut parte din înregistrările misiunii Apollo 10, care au fost informații top secret  Recent, ele au fost date publicității, NASA dezvăluind informații despre această muzică ciudată auzită de astronauți, pe Science Channel.

Sunetele au avut o durată de o oră, fiind transcrise și dialogurile dintre astronauți. Un membru al echipajului a spus: ”Ai auzit asta? Sunetul ăsta șuierat? Uau!”. ”Știi,sunetele seamănă cu muzica din alt spațiu”, a venit un alt răspuns. Mai târziu, cineva remarcă: ”Vă spun, această muzică este foarte stranie”, în timp ce un alt coleg îi dă replica: ”Nimeni nu ne va crede!”.

În serialul difuzat pe canalul de televiziune Science, Al Worden, un astronaut ce a făcut parte din Apollo 15, a comentat: ”Logica îmi spune că dacă a fost înregistrat acolo, înseamnă că ceva a existat”. Există câteva explicații posibile, cum ar fi un câmp magnetic sau o atmosferă care a interferat cu undele radio. Dar potrivit experților, Luna nu are niciun câmp magnetic și nicio atmosferă propice unei interacțiuni.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate