Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Negresă de post

in Articole/Dulciuri


Există foarte multe rețete de negresă, dar pe aceasta o am de la bunica și o fac mereu când este post. Vă garantez că iese foarte bună.

Cantități:
2,5 căni(cana de 200 ml) de apă minerală;
1,5 căni de zahăr;
1/3 cană de ulei;
3 căni de făină
3 linguri de cacao;
o esența de rom;
o esența de portocale;
2 prafuri de copt;
zahăr vanilat după gust;
Facultativ, coaja rasă de la o portocală mare.

loading...

Modul de lucru:
Într-un castron cam de 2 l se toarnă apa minerală, se adaugă zahărul, uleiul, esențele , zahărul vanilat, coajă de portocală, cacao și se amestecă bine cu mixerul. După aceea se adaugă făina alternând cu praful de copt(o cană de făină, un praf de copt și se mixează, se repetă până se termină făina). Se obține un amestec ca o smăntâna, care se toarnă în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se coace la 200 grade în cuptorul încins în prealabil. După 20 min. verificați și vedeți cam cât este de coaptă(se apăsa cu mâna în centru și dacă rămâne forma degetelor se coace până ce aluatul se întărește și în mijloc). Timpul de coacere este: 30-40 de min. în funcție de cuptor. Se scoate, se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr pudră sau cu nucă rasă, nucă de cocos.

POFTĂ BUNĂ!

loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Go to Top

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

loading...