Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Nicuşor Dan: „Nu a existat o decizie de respingere a intrării lui Dacian Cioloş în USR”

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   Liderul Uniunii Salvaţi România a postat pe pagina sa de facebook o precizare despre pisibilitatea ca fostul premier Dacian Cioloş să intre în partidul său. Motivaţia abordării acestei teme este, spune liderul USR, că „s-au spus multe neadevăruri şi jumătăţi de adevar”, că s-au relatat trunchiat lucrurile care s-au întâmplat şi s-a denaturat mult ceea ce a spus el referitor la acest subiect.

   Nicuşor Dan spune că nu a existat din start o decizie de respingere a intrării lui Dacian Cioloş în USR şi că nimeni nu poate decide sa respingă intrarea în Uniune a oricărei persoane care respectă criteriile de admitere în această grupare politică. Mai mult, i s-a transmis lui Dacian Ciolos o invitaţie pentru o discuţie prealabilă referitoare la intrarea în USR sau doar o colaborare cu aceasta, atât pentru ex-premier, cât şi pentru echipa sa. Cel puţin până în acest moment, decizia aparţine lui Dacian Cioloş.

   Liderul Uniunii Salvaţi România a recunoscut că opinia majoritară în partid este că primirea lui Dacian Cioloş este benefică, deoarece în clipa de faţă fostul premier tehnocrat are o credibilitate mai mare decât credibilitatea perceputa a USR, astfel, se va face transfer de credibilitate dinspre Cioloş înspre Uniune. Alte argumente au fost că Dacian Cioloş ar putea aduce un plus de profesionalism şi leadership-ul de care are nevoie USR în aceste momente.

   A existat şi o opinie contrară, la care a aderat şi Nicuşor Dan, cum că ar exista riscul ca USR să devină în ochii publicului „partidul lui Cioloş”, plus că ex-premierul „a negociat pentru a intra în PNL înainte să înceapă discutiile pentru intrarea în USRŢ. În plus, chiar dacă ar aduce pe termen scurt un plus pentru USR, pe termen mai lung imaginea partidului lui Nicuşor Dan ar putea fi limitată la realizările guvernului Cioloş, cu toate compromisurile ce l-au definit. Chiar dacă a susţinut opinia contrară, Nicuşor Dan a spus că, totuşi, va acţiona „în acord cu voinţa majorităţii”.

   Nicuşor Dan a mai precizat că dezbaterea prezenţei lui Dacian Cioloş în USR „a fost una pe argumente si nu pretext pentru o lupta de putere in interior„. (foto: pagina facebook Nicuşor Dan)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate