Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Nikola Tesla, unul din marii inventatori ai lumii

in Fizica

Nikola-Tesla-1

Nikola Tesla ( n. 10 iulie 1856, satul Smiljan, în apropiere de Gospić, Croatia, pe atunci în Imperiul Austro-Ungar – d. 7 ianuarie 1943, New York) a fost un inventator, fizician, inginer mecanic, inginer electrician și unul dintre promotorii cei mai importanți ai electricității comerciale. Tesla este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de știință ai sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX. Invențiile, precum și munca teoretica ale lui Tesla au pus bazele cunoștințelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrică, sistemele de curent alternativ, incluzând sistemele polifazice, sistemele de distribuție a puterii și motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revoluție Industrială.
Tesla era etnic sârb, fiind născut în satul Smilijan, în Imperiul Austro-Ungar (Croația actuală). Era cetățean al Imperiului Austriac prin naștere și mai târziu a devenit cetățean american. Prin demonstrația lui de comunicare fără fir prin intermediul undelor radio în 1894 și după victoria în „războiul curenților”, a fost recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari ingineri electricieni ai S.U.A. Mare parte din munca sa inițială a fost pionierat în ingineria electrică modernă și multe dintre descoperirile lui au fost de foarte mare importanță. În toată această perioadă, în Statele Unite faima lui Tesla rivaliza cu a oricărui inventator sau om de știință al vremii, dar din cauza afirmațiilor sale aparent incredibile și în unele cazuri aproape neverosimile despre dezvoltarea invențiilor și inovațiilor științifice și tehnologice, Tesla a fost în final etichetat drept un om de știință nebun.
Amprenta lui Tesla poate fi observată în civilizația modernă oriunde este folosita electricitatea. Pe lângă descoperirile sale despre electromagnetism și inginerie, Tesla este considerat un pionier în domeniile roboticii, balisticii, științei calculatoarelor, fizicii nucleare și fizicii teoretice. Tesla consideră cercetarea diferitelor întrebări ridicate de către știință drept cea mai nobila metoda de îmbunătățire a condiției umane cu ajutorul principiilor științei și progresului industrial și una care sa fie compatibila cu natura. Totuși, o parte din munca să a fost ultilizata într-un mod mai puțin ortodox și într-un mod controversat, pentru a susține pseudo-teorii științifice, teorii despre OZN-uri și ocultismul New Age.
Câteva dintre invențiile lui Tesla:
-Curentul alternativ (CA) (1882)
-Radioul
-Becul fară filament sau lampa fluorescentă
-Principiile teoretice ale radarului
-Sisteme de propulsie prin medii electromagnetice (fără a fi necesare părți mobile)
-Rețele de curent alternativ cu una sau trei faze
-Generator și motor cu mai multe faze
-Tehnologia de transmisie fără fir (wireless) și telecomanda (1898)
-Circuitul de înalt voltaj „Tesla Coil” (1891)
-Motorul de inducție (1887)
-Submarinul electric
-Studii asupra razelor X
-Principiul de funcționare ale motoarelor reactive
-Teoria dinamicâ a gravitației
-Câmpul de propulsie anti-electromagnetic sau propulsia spațială (brevetul #6,555,114 din 1928)
-Undele gravitaționale
-Bobina Tesla
-Energia liberă
-Începuturile HAARP
-Generatorul de cutremure
-Raza morții
-Plăcile de energie violetă sau pozitivă
-Electroterapia
-Bobina bifilară
-Principiul de decolare a avioanelor dintr-un punct fix
-Conceptul vehiculelor electrice

Cu numele sau a fost botezată unitatea de măsură a inducției magnetice din Sistemul Internațional (1 Tesla = 1T).[Wikipedia]

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Fizica

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate