Nouă lovitură pentru fumători. Cum va arăta pachetul de ţigări

in Articole

Fără logo, culori, imagini ale firmei producătoare sau informaţii promoţionale. Pachetul de ţigări va arăta altfel!

Data de 31 mai este Ziua mondială fără tutun, iar Agenţia Naţională Antidrog se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în marcarea acestei zile, prin organizarea, la nivel naţional, de activităţi de informare – sensibilizare – conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

În cadrul Zilei Mondiale fără Tutun 2016, OMS pregăteşte adoptarea ambalării neutre a pachetului de ţigări (sau a pachetelor standardizate), o măsură ce restricţionează utilizarea ambalajului ca formă de publicitate şi promovare a tutunului, scrie oradestiri.ro.

noul-pachet-a-500x337_92618700

Tema din acest an este: “Următorul pas FCTC: ambalarea neutră a produselor de tutun”, sub sloganul: “Un singur mesaj pe pachetul standard de tutun: avertismentul de sănătate!”.

Pachetul de ţigări va avea o culoare unică, numele producătorului şi al produsului vor avea un font şi o culoare standard, pachetul de ţigări va fi mai puţin atrăgător, publicitatea la tutun va fi complet eliminată, nu vor mai exista pachete de tutun înşelătoare, vor fi intensificate avertismentele privind consecinţele fumatului, cu imagini extrem de dure!

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.