Noul senzor APS-H CMOS de la Canon va avea 250 Megapixeli

in Informatica

Canon-camera-sensor

Canon a anunțat noul senzor APS-H CMOS, senzor care are 250 Megapixeli.
De fapt, senzorul APS-H nu are tocmai 250 Megapixeli, ci doar 246,7, destui cât să îi ofere o rezoluție de 19580×12600, o rezoluție care este de 100 și de ceva ori mai mare comparativ cu Full HD-ul pe care îl folosesc majoritatea monitoarelor. La o asemenea rezolutie, senzorul poate capta atât de multe informații încât va putea descifra scrisul de pe un avion ce zboară la o altitudine de 18 kilometri.
Partea mai putin impresionantă a lui APS-H CMOS, este că poate înregistra video la această rezoluție doar la 5 cadre pe secundă. Poate că nu pare a fi mult, dar nu există multe plăci video care pot reda rezoluția aceasta, memoria fiind factorul care decide ce rezoluție poate reda, mai ales un film ce merge la 5 cadre pe secundă.

Mai mult de atât, senzorul APS-H poate să fie montat pe un DSLR normal, de zi cu zi, însă nu va fi implementat în camerele dedicate utilizatorului de rând deocamdată, cel mai probabil din cauza costurilor mari de productie si al prețului, care este unul foarte ridicat!
Ținta inițială vor fi companiile de securitate, ce produc camere de supraveghere și unelte pentru prevenirea elementului infracțional.

Este dificil să ne imaginăm o lume în care peste tot în jurul nostru ar fi presărat cu camere de 250 megapixeli. Canon este cunoscut pentru proiectele sale îndrăznețe, în 2007 a anunțat un prototip de senzor CMOS până atunci de neconceput, având 50 megapixeli, în 2010 a lovit iar, de data aceasta având 120 de megapixeli, iar la inceputul acestui an Canon a lansat două modele de DSLR de 50 megapixeli, acestea fiind Canon 5DS și Canon 5DS R.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.