Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Nu poţi să dormi noaptea? Iată ce trebuie să faci, conform specialiştilor!

in Articole

În fiecare noapte, milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu o mare problemă: insomnia. Stresul, grijile de peste zi, lipsa activităţii fizice, proasta alimentaţie – toate pot fi cauza unui somn dezechilibrat. Care ar fi rezolvarea? Iată ce ne propune un celebru profesor american.

insomnie1_6d2d7ec0af

Noapte de noapte, conform estimărilor specialiştilor din întreaga lume, circa 35% dintre adulţi suferă de probleme cu somnul. Insomnia, aşa cum este numită din punct de vedere medical, se traduce prin dificultăţi de a adormi timp de 45 de minute, treziri dese, trezirea prea devreme sau senzaţia de oboseală după o noapte de somn agitat.

Specialiştii americani se întrec care mai de care cu sfaturi utile pentru a trata sau ameliora insomnia. Recent, profesorul Dr. Andrew Well a descoperit o tehnică inedită de respiraţie care te poate ajuta să adormi imediat. Soluţia se numeşte „4-7-8”, este uşor de realizat după câteva exerciţii.

Tot ce trebuie să faceţi este să vă aşezaţi într-o poziţie confortabilă, în şezut sau întins cu spatele drept. Puneţi vârful limbii pe dinţii din faţă-sus şi respiraţi apoi pe gură, ţineţi respiraţia numărând până la 7. Apoi expiraţi pe gură, numărând până la 8 înainte de a inspira din nou. Repetaţi exerciţiul acesta de cel puţin patru ori şi ar trebui să adormiţi la ultima repetare.

Această tehnică se pare că lungeşte respiraţiile, adică inhalăm mai mult oxigen şi încetinim bătăile inimii. Astfel, reuşim să ne ajutăm propriul trup să se relaxeze în mod natural, fiind gata de odihnă.

Articol scris de: Vali Serban

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate