Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Nu te mai vrea, dar nici nu te lasă…

in Diverse

Este evident că nu te mai vrea. Abia mai vorbiţi. Stă doar fizic lângă tine, dar în rest e absent. Totuşi, nu divorţează, nu-ţi mai face reproşuri şi beneficiază de “serviciile” tale. Ai ajuns pentru el menajeră, bucătăreasă, colegă de apartament, dar numai soţie – nu.

Daca eşti în această situaţie, probabil că nu ai cuvinte să descrii stările prin care treci, mai ales în cazul în care tu încă îl mai iubeşti.  Poate cel mai tare te doare faptul că nu înţelegi de ce aţi ajuns aici şi, ca urmare, nici nu ştii ce ar trebui să faci ca să schimbi ceva în bine.

AFLĂ CAUZA PROBLEMEI

Cauzele pot fi multiple. Poate te percepe ca fiind plictisitoare, neatractivă, cicălitoare sau prea critică. Dar poate faptul că soţul tău are probleme de sănătate sau suferă de stres foarte puternic la locul de muncă şi a ales să se închidă în sine. Poate există o altă femeie în viaţa lui. Sau poate doar are alte obiective în viaţă şi nu i se pare că le mai poate împărtăşi cu tine, pentru că simte că tu nu le înţelegi. În primul rând, într-o astfel de relaţie este o gravă problemă de comunicare. Practic, nu vă mai împărtăşiţi lucrurile care vă preocupă, vorbiţi doar de mărunţişuri. Iar acest fapt va îndepărtează din ce în ce mai mult unul de celălalt.

ÎNCERCARE DE ÎMPĂCARE

Lucrurile nu se vor schimba de la sine, doar se vor agrava. Poţi încerca o reapropiere reală de el, pornind de la ce încă mai merge în relaţia voastră şi de la scopurile comune pe care le mai aveţi. Faceţi împreună cumpărături? Aveţi grijă amândoi de copii? Aveţi prieteni comuni cu care vă place să vă vedeţi? De aici aţi putea porni. Fără a forţa nota, poţi să te apropii din nou de el. Foloseşte-te de lucrurile care îi plac şi ascultă atent ceea ce spune, dar si semnalele subtile pe care ţi le transmite prin limbajul corporal, prin ceea ce spune sau modul în care reacţionează. Micile gesturi calde şi tandre pe care le faci faţă de el l-ar putea cuceri din nou. Sugerează-i discret şi ceea ce ţi-ai dori de la el. Arată-i că încă te mai interesează, fără a arăta că esti dependentă de el.

REAPRINDE PASIUNEA

În timp, poţi încerca să reaprinzi şi pasiunea, pornind de la amintirile plăcute din trecut. Sigur că la începutul relaţiei voastre experienţele erotice erau importante pentru voi. Gândeşte-te la acele momente: ce vă incita atunci? Cum se desfăşurau lucrurile? Dacă ajungeţi să reclădiţi o comunicare sinceră şi autentică, el îţi va povesti mai mult despre problemele lui reale şi despre ce îşi doreşte cu adevărat. Poate fi şi momentul unor veşti nu prea plăcute. Este posibil să afli că reclădirea relaţiei voastre este imposibilă, că el nu mai este interesat de tine. Dacă valorile, obiectivele şi priorităţile lui s-au schimbat radical şi nu pot coincide cu alte tale, poate este timpul să te gândeşti să mergi şi tu mai departe, fără el alături de tine.

CÂND ŞTII CĂ NU MAI E SPERANŢĂ DE ÎMPĂCARE

Dacă nu mai împărtăşiţi valori, obiective şi prioritati comune, este foarte clar că relaţia nu poate să continue pe termen lung. Atunci când doar unul dintre parteneri luptă pentru căsnicie, el ajunge să se sacrifice. Dacă tu vrei o relaţie vie şi reala, iar partenerul nu ţi-o poate oferi, atunci doar te-ai amăgi cu ideea că poate, în timp, lucrurile se vor schimba. Dacă el doreşte să te ţină alături din comoditate doar ca pe o “mobilă” sau ca pe o servitoare, eşti nevoită să iei o decizie. Te vei complace într-o astfel de relaţie sau vei pleca? Dacă situaţia materială nu îţi permite să te desparţi de el, vei fi nevoită să faci demersurile necesare, cum ar fi găsirea unui serviciu mai bine plătit, să aplelezi la ajutorul părinţilor etc. Dacă el devine violent şi încearcă să impiedice plecarea ta, te poţi adresa autorităţilor sau organizaţiilor care oferă sprijin femeilor aflate în dificultate ( ONG-uri, DGASPC-ul de care aparţii). Ai putea beneficia de cazare temporară, ajutor bănesc şi sprijin psihologic pentru despărţirea de un soţ violent şi periculos.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate