carne-pui

Nutriționist celebru: ”Regret că am mâncat acest tip de carne la fel cum regret că am mâncat margarină!”

in Regim alimentar/Sanatate de

Mulți consumă acest tip de carne pentru că e printre cele mai slabe și ajută la creșterea masei musculare. Au făcut această greșeală și unii nutriționiști, după cum declară Cristian Mărgărit, pe blogul său.

carne-pui

”Personal am renunțat la consumul de carne de pui industrial cu mulți ani în urmă. Nefiind un fan al cărnii, mâncasem foarte multă carne de pui în prostia mea, urmând sfaturile de tip “piept de pui cu orez” pentru creșterea în masă musculară. O eroare pe care o regret, așa cum regret că am mâncat margarină, pâine și brânză în cantități industriale, până să aflu și apoi să accept ca sunt nocive pentru sănătate”, a explicat Mărgărit.

Nutriționistul mai susține că la noi în țară, există o legătură și între consumul de pâine și epidemia de boli autoimune, tulburări hormonale, diabet, boli cardiovasculare, inflamatorii, degenerative, cancer.

”Puilor li se pun în mâncare aditivi (inclusiv hormoni- androgeni, estrogeni, progestageni), pe langa faptul ca animalele sunt selectate si incrucisate de zeci de ani pentru o crestere mai rapida sau alte caracteristici comerciale. Antibioticele nu afecteaza doar speciile direct vizate (animalul crescut pentru care si omul care o consuma) ci si alte specii”, completează Cristian Mărgărit.

Nutriționistul explică și de ce unii vegetarieni au stare de sănătate mai bună și nu e neapărat pentru că au eliminat carnea din alimentație ci pentru că au eliminat contaminanții din carnea industrială pe care o mâncau în cantități mari și preparată prost, asociată cu alimente nepotrivite.

Ultimul raport al Autorităţii Europene pentru Securitatea Alimentelor precizează: “Consumăm fără să vrem antibiotice, hormoni şi substanţe cancerigene, care ne ajung în organism chiar prin mâncarea pe care o punem pe masă. 87% din puii crescuţi în Romania sunt plini cu substanţe chimice periculoase. Puii sunt îndopaţi cu antibiotice în fermele din România şi astfel au dezvoltat rezistenţă la ciprofloxacină, tetraciclină şi ampicilină, substanţe care se folosesc şi pentru tratarea unor infecţii sau boli ca otita ori bronşita. Mâncând aceşti pui şi oamenii capătă rezistenţă la medicamente. România a ajuns în această situaţie alarmantă pentru că Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară nu poate face verificări riguroase, dar şi pentru că exista un vid legislativ, care le permite marilor producători să reducă din costuri, tratând preventiv animalele”.

•Consider ca cele mai mari defecte ale mele sunt o combinatie care adesea m-a ajutat sa dau cu batu’n balta: sunt temperamental, foarte emotiv si din cand in cand uit cum sa fiu diplomat. •Alte defecte mari: nu am încredere în mine, din naivitate cred că oamenii sunt buni şi merită o a 2-a şansă, sunt destul de irascibil, ratez aiurea momente importante din viata mea pentru ca nu stiu sa ma bucur de ele. •Sunt o fire sociabilă. •Adorm greu şi mă trezesc extrem de uşor. •Fructele preferate: cireşe, pepene roşu •Urăsc rasismul! The only race I know, is the human race. (Albert Einstein) •Tolerez mult mai bine căldura decât frigul. •Îmi place prima zi răcoroasă de după caniculă. Ador aerul rece al diminetii care îmi răcoreşte faţa. •Urăsc competiţia. •Mă oftic când pierd la jocuri. •Nu îmi plac oamenii cu idei preconcepute. •Îmi place mult să înot. •Mi-e foarte greu să aleg dintre mare şi munte. Ca şi orientare politică, sunt monarhist... adică îmi aştept REGELE şi mă străduiesc să fac tot ce pot pentru ca să vină cât mai repede... Nu îmi place să vorbesc prea mult despre mine. Prefer să las faptele sa vorbeasca...

Ultimile din Regim alimentar

one-week-in-the-life-of-a-vegetarian

7 zile vegetariene

Statisticile spun ca dietele vegetariene sunt mult mai eficiente decat cele bazate
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web