Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O firmă din Franța produce parfum cu aroma celor morți: Aveam nevoie să simt din nou mirosul tatălui meu

in Curiozitati/Extern/Stiri online

Kalain, este o mică firmă înființată în Franța care comercializează parfumuri exclusive cu aromele celor decedați. Inițiatoarea bizarei idei spune că astfel a reușit să se salveze de depresie după moartea tatălui și promite tuturor același lucru.

Katia Apalategui și-a pierdut tatăl mult iubit, moment în care i-a venit ideea să producă un parfum cu mirosul acestuia. Se spune că fiecare persoană are un miros al pielii particular, influențat de modul de viață și alimentație, și tocmai această aromă unică este îmbuteliată și vândută amatorilor de exclusivități. ”Unele persoane păstrează amintirile celor dragi prin fotografii sau video. Eu aveam nevoie să simt din nou mirosul tatălui meu”, a mărturisit Katia Apalategui pentru BBC.parfum morti

Femeia, consilier în asigurări, a renunțat la serviciu pentru a-și pune ideea în practică. Drumul până la succes a durat însă câțiva ani și după multe uși închise, Laboratorul de Chimie Organică și Macromoleculară (Urcom) de la Universitatea din Le Havre, Franța, a răspuns afirmativ provocării Katiei.

Tehnica prin care este fabricat parfumul unic este una aparent simplă. Este obligatoriu ca persoana interesată să dețină o haină a celui decedat din care se extrag moleculele de parfum corporal și se introduc în alcool timp de patru zile. Fiecare parfum se face la comandă și costă 640 de dolari sticla de 50 ml. Inițiatoarea proiectului inedit susține că dorește să extindă activitatea firmei prin fabricarea și de parfum cu aroma celor vii, după aceeași metodă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate