Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O lege strâmbă adoptată de Parlament, este contestată și naște scandal

in Stiri online

 Luni în Parlament s-a votat proiectul de lege prin care o parte din angajații din Sănătate și Educație ar putea de la începutul anului viitor să primească bani mai mulți.

 În ce constă inechitatea acestei legi: În timp ce un tânăr, care se află la început de carieră urmează să primească în plus la salariu  între 1 și 15%,  șefii de centre sociale, ar urma ca de la 1 ianuarie 2017 să aibă lefuri cu 64% mai mari față de cât au primit deja în august(un salariu de circa 5.500 lei),iar directorii ar avea salarii mai mari cu 50%. La polul opus, infirmierele ar primi doar 14 lei la salariu, adică o mărire de 1%, un educator debutant ar primi 137 de lei la salariu adică o mărire de 11%, un ambulanțier ar primi o mărire de 18%. Medicul primar primește circa 1.500 de lei în plus la salariu iar farmacistul rezident doar 200 de lei.

Atât Guvernul cât și PNL-ul au de gând să conteste această lege la Curtea Constituțională. Liberalii vor să facă și plângere penală președintelui Camerei Deputaților și secretarilor de ședința pe care-i acuză că au numărat greșit parlamentarii prezenți. Lupta politică se pare că se va muta in instanță.

buzau-marirea-salariilor

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Stiri online

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web