Doi cercetătorii din cadrul California Institute of Technology din Pasadena, Mike Brown şi Konstantin Batygin, susțin că au descoperit, matematic, o nouă planetă în sistemul nostru solar. Și nu una mică, ci chiar de 10 ori mai mare ca Pământul. Binențeles că au apărut și teoriile alternative. Cum de nimeni nu a „văzut” această planetă având în vedere numeroasele telescoape îndreătate către bolta cerească. Cum de nici o sondă trimisă prin împrejurimi nu a fost în stare să o detecteze.
Este o planetă gigant invizibilă sau o navă extraterestră invizibilă?
Savanții de pe Terra au descoperit planete prin galaxiile vecine și nu au fost în stare să vadă o planetă gigant tocmai în sistemul nostru solar?
Planeta, cu o dimensiune de 10 ori mai mare decât a Pământului, se află dincolo de orbita lui Neptun, a opta planetă a Sistemului Solar și are nevoie între 10.000 şi 20.000 de ani pentru a completa o orbită în jurul soarelui.
Corpul gigant a fost detectat după ce savanţii au observat cum 13 alte corpuri cereşti din Centura Kuiper, o zonă situată în apropierea planetei Pluto, se mişcă împreună de parcă ar fi legate de gravitatea unui obiect uriaş.
Cei doi oameni de ştiinţă au ajuns la concluzia că doar o planetă mare ar putea fi răspunzătoare de “legarea” acestora doar prin utilizarea modelor matematice şi a mai multor simulări computerizate, nu şi prin observarea directă a planetei, informează stiri.tvr.ro
Cercetătorii au declarat că planeta este atât de mare încât nu ar trebui să mai lase loc interpretărilor.
Spre deosebire de planetele mici, gravitaţia Planetei 9 domină împrejurimile sale din cadrul sistemului solar, unul dintre testele cheie pentru a clasifica o planetă.
Un studiu anterior al profesorului Mike Brown a ajutat Uniunea Astronomică Internaţională să stabilească faptul că Pluto nu este cea de-a noua planetă din Sistemul Solar, clasând-o în categoria “planetelor pitice”, după descoperirea şi a altor corpuri cereşti, de dimensiuni apropiate şi acoperite de gheaţă, dincolo de orbita planetei Neptun.
Vezi aici Video cu a noua planetă:
Astronomii estimează că există cel puţin 70 de mii de corpuri cereşti de gheaţă , cu aceeaşi compoziţie ca şi Pluto, şi care au un diametru de peste 100 de kilometri sau mai mult în Centura Kuiper. Iar, potrivit noilor reguli, Pluto nu este o planetă. Este doar o „piesă” din Centura Kuiper.