Buzau Proxima Centauri

O Planetă asemănătoare cu Pământul este locuibila și este la circa 4,35 ani lumină față de sistemul nostru solar

in Articole/Astronomie de
O exoplanetă(aflată în afara Sistemului Solar) asemănătoare Pământului, a fost descoperită de astronomi și a fost denumită Proxima b. Ea orbitează în jurul stelei Proxima Centauri care este cea mai apropiată stea de Sistemul Solar.  
Aceasta stea, se află la o distanță de 0,21 ani lumină față de Sistemul Alfa Centauri AB și la circa 4, 24 ani lumină față de Pământ în direcția constelației Centaurus. 
 
Cercetătorii consideră că planeta Proxima b este „aproape” de noi, dar tehnologia spațială actuală nu ne permite să ajungem la această planetă.Trebuie parcurși 4,35  ani lumină, iar 1 an lumină înseamnă distanța parcursă de lumină într-un an(viteza luminii fiind circa 300.000 de km/s).
 Astronomii au dedus existența exoplanetei Proxima b doar prin studierea variațiilor de spectru luminos ale stelei Proxima Centauri. Ei au efectuat măsurători Doppler în perioada 2000-2014 și în perioada 19 ianuarie-31 martie 2016 și au constatat că pe măsură ce steaua este mai aproape sau mai departe de noi, se observă o variație a spectrului de la albastru la roșu.
 „Sora Pământului” se află într-o zonă „locuibilă” care permite prezența apei lichide, una dintre condițiile necesare vieții.
Totuși, Proxima b nu este decât o deducție astronomică care va fi studiată de cercetatori in anii ce vor urma.

Buzau Proxima Centauri

loading...
Loading...

Ultimile din Articole

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web