Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O reţetă perfectă pentru ziua de duminică – Dovlecei crocanţi în crustă de pesmet panko

in Retete
Dovleceii astia crocanti sunt o minunatie, o gustare perfecta, servita alaturi de un sos tzatziki pregatit in casa, proaspat si racoritor.
Pentru a obtine dovlecei super crocanti am folosit pesmet panko, celebrul pesmet japonez ce a facut furori pe site-urile culinare in ultima vreme, pe buna dreptate de altfel, caci am obtinut o crusta crocanta fenomenala, iar in contrast cu interiorul cremos e nebunie curata!
 
Ingrediente dovlecei crocanti in crusta de pesmet panko:
3 dovlecei
2 oua
100 gr faina
200 gr pesmet panko
praf de usturoi
sare
Mod de preparare dovlecei crocanti in crusta de pesmet panko:
Taiem dovleceii bastonase. Eu am folosit dovlecei de tip zucchini dar puteti folosi si dovlecei romanesti.
Ii presaram cu sare si ii lasam 5-10 minute cat sa isi lase apa.
Dam prin faina dovleceii.
Batem oul cu un praf de usturoi si dam apoi dovleceii prin ou.
Scurgem dovlecelul de excesul de ou si il tavalim prin pesmet panko, astfel incat sa fie acoperit in totalitate.
Prajim dovleceii in ulei incins, pe amble parti. Daca doriti o varianta mai prietenoasa ii puteti face la cuptor.
Scoatem dovleceii pe servetele absorbante ca sa scapam de excesul  de ulei.
Se poate servi cu sos tzatziki, facut in casa, proaspat si racoritor.
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Retete

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web