Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O tânără din Siria a încercat să intre ilegal în România. A declarat că este turistă din Germania

in Evenimente/Stiri online

O tânără de 21 de ani a ajuns sâmbătă pe aeroportul Otopeni cu o cursă din Barcelona și a fost reținută timp de nouă ore de către polițiștii de Frontieră, după ce tânăra a prezentat doar un pașaport sirian. Turista s-a răzvrătit împotriva agenților de Poliție și a spus că va contacta un avocat.

Potrivit informațiilor oficiale, tânăra de 21 de ani călătorea împreună cu sora ei și nu deținea actele necesare pentru a trece frontiera în România. Ambele tinere au declarat că dețin un permis de ședere în Germania, însă doar una avea asupra ei și documentul care atestă acest lucru.

Astfel, polițiștii de Frontieră au decis să o rețină pe tânăra în cauză până la verificarea completă a documentelor.„Deoarece persoana în cauză nu se afla în posesia unei vize sau a unui permis de şedere valabil care să îi permită intrarea în România, poliţiştii de frontieră i-au întrerupt călătoria, urmând să fie returnată în direcţia Barcelona.”, au explicat autoritățile, care au dorit să facă aceste precizări după ce turista a iscat un adevărat scandal spunând că nu este infractoare și se simte nedreptățită.

După 9 ore de așteptare, timp în care tânăra a cerut familiei din Germania să îi trimită actele, acesta a fost eliberată. Între timp, poliţiştii de Frontieră au sancţionat compania aeriană cu suma de 8.000 lei deoarece a îmbarcat persoana în cauza fără a fi în posesia unui document care să-i permită trecerea frontierei.

Declarațiile tinerei vorbesc însă despre faptul că autoritățile române i-au cerut un document de identitate național. ”I s-a spus că nu are buletinul la ea şi nu poate înainta. Aşa ceva nu ni s-a mai întâmplat. Avem paşaport european. Am călătorit cu el peste tot. Aşa am şi plecat din Germania spre Ibiza. Am ajuns apoi în Barcelona, de unde am plecat în aceleaşi condiţii spre România.”, a mărturisit sora tinerei.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate