Obiceiurile noastre alimentare ne imbolnavesc! Cele mai periculoase obiceiuri ale romanilor

in Regim alimentar

Mâncarea ne îmbolnăveşte. Şi nu e o glumă, dacă ne gândim că mai bine de 60% dintre români sunt obezi şi supraponderali. Cauza este cât se poate de banală: obiceiurile noastre alimentare scrie romaniatv.net

988554_626790980756898_9054686825637319359_n

Există câteva obiceiuri alimentare care par inofensive, dar sunt calea sigură spre îngrăşare.

În primul rând, românii sunt obişnuiţi să mănânce pâine la fiecare masă şi consumă chiar de patru ori mai mult. Total greşit! Pâinea are puţine vitamine şi minerale, e bogată în grăsimi şi îngreunează digestia.

Şi gustările de la automate sunt de evitat. Sunt bogate în coloranţi, conservanţi şi zahăr, adică ce e mai periculos. De cele mai multe ori nu sunt proaspete, aşa că pregătiţi-va de acasă câteva sandvişuri.

Chiar dacă nu aveţi timp să vă faceţi pachet când plecaţi de acasă, renunţaţi la covrigi! Arată delicios, dar sunt bombe pentru sănătate. Un covrig are aceleaşi calorii cât o ciocolată întreagă, niciun nutrient şi conţine carbohidraţi care pot duce la constipaţie sau boli cardiace.

Nutriţioniştii ne avertizează să nu consumăm nimic în exces, mai ales bere şi cafea, să luăm micul dejun în fiecare dimineaţă şi să evităm mesele la orele târzii. Altfel, creşte riscul de diabet, suferinţe articulare, cancer şi… obezitate.

În schimb, ei ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe, legume şi să ne hidratăm corect.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.