Obținerea de despăgubiri de la firmele de asigurări după fenomenele meteorologice extreme

in Stiri online de
Meteorologii ne-au avertizat că fenomenele extreme vor deveni din ce în ce mai dese nu doar în România, ci la nivel global.  
   
 Pagubele pe care natura ți le-a cauzat prin fenomene meteo extreme, pot să fie acoperite de asigurator, dar nu toate asigurările vă pot da dreptul să cereți bani pentru reparații. 
 În cazul în care ai asigurare obligatorie de locuințe, unde sunt acoperite doar dezastrele, cutremurele, alunecările de teren și inundațiile, nu poți cere despăgubiri pentru daune provocate de furtună, grindină, vijelii sau fulgere. Aceste cazuri cer asigurări suplimentare. Și ca de obicei, banul dictează. Cu cât plătești mai mult, cu atât ai mai multe riscuri incluse în asigurare.
 Asiguratorul te despăgubește și îți plătește reparațiile numai pe baza unui dosar și al unei  constatări, deci există riscul ca acesta să refuze să-ți dea banii.
 De exemplu: În cazul unei familii din București căreia acum zece zile furtuna i-a zburat balconul și care are asigurare facultativă pentru locuințe pentru care plătește 140 de lei/an, este necesar să depună la asigurator o dovadă că a fost vreme extremă. Aceasta se ia de la Institutului Național de Meteorologie și  costă 80 de lei. Dar hârtia aceasta nu rezolvă totul deoarece firma asiguratoare trebuie să facă constatare. În acest caz, dacă a zburat doar un singur balcon din 100, înseamnă că acel balcon a avut o problemă și există riscul ca asiguratorul să nu dea banii.
 Un alt caz pe care îl aducem în atenția dumneavoastră este cel al șoferilor care dacă au poliță casco și sunt inundați când au mașina parcată, asiguratorul plătește reparațiile cauzate de intrarea apei la motor. Dar dacă circulați pe un drum, intrați într-o zonă inundată și se strică mașina, sunteți buni de plată!

Buzau- Pagube, despagubiri

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Ultimile din Stiri online

Daţi-ne un "LIKE":Ne urmaresti deja? Poti inchide aici
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web