Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

OPERATIUNEA « FORTE ALIATE » – ESEC TOTAL

in Istorie

In noaptea de 24 spre 25 martie 1999 a inceput operatia NATO contra Iugoslavia « Fortele Aliate ». Unul dintre motivele oficial declarate a fost stoparea genocidului populatiei albaneze din Kosovo. La 24 martie secretarul-general Havier Solano a anuntat inceputul operatiei militare aeriene. In cursul agresiunii Iugoslaviei au fost supuse bombardamentelor nu doar obiectivele militare ci si cele civile. Pe parcursul conflictului au fost savirsite 12000 raiduri aeriene, au fost lansate mai mult de 10000 de rachete si circa 80000 t bombe. Au fost omoriti circa 1200-2500 de civili si circa 6.000 raniti, multi traumatizati pe viata; 800.000 de refugiati. Urmarile bombardamentele sunt :  peste 6.000 cladiri si institutii publice lovite sau distruse; 365 manastiri, biserici si asezaminte de cult lovite si distruse sau avariate; 30% din scoli au fost distruse ; nu mai putin de 100 de munumente istorice si de o mare importanta arhitecturala care se afla sub protectia statului si UNESCO au fost distruse sau avariate ;   peste 50 de transmitгtoare si statii radio-tv avariate sau distruse complet, in care se include distrugerea cladirii RTV Sirbe din Novisad; mari pagube materiale provocate unitatilor industriale, facilitatilor agricole, comerciale si turistice; un mare numar de fabrici si combinate care lucrau pentru industria civila- distruse; numeroase drumuri, sosele, poduri si elemente de infrastructura bombardate si deteriorate; ambasade si reprezentante consulare straine lovite de bombe. Pagubele provocate economiei Iugoslaviei au fost estimate la 100 miliarde de dolari.

fortele aliate

Pe mine toate aceste evenimente ma tulbura. Tot mai multi refugiati, tot mai multe pagube colaterale, adica sirbi si albanezi omoriti de bombe NATO.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Istorie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate