Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Oraşul care fierbe la propriu. Temperatura apei din lacuri ajunge la 99,5 grade Celsius (IMAGINI SENZATIONALE)

in Turism

„Oraşul Iadului” învăluit în aburi.

Un oraş japonez, cel mai important oraş al insulei Kyushu, oferă imagini demne de presupusele descrieri ale Iadului. Zona este învăluită în abur, apa din lacuri ajungând la temperaturi de 99,5 grade Celsius.

Insula japoneză Kyushu este una dintre cele mai active zone geotermale din lume datorită vulcanului Mt’Aso. Beppu, cel mai important oraş al insulei, a fost fondat în 1924, iar numele este dat de cele opt izvoare geotermale, dintre care şase sunt situate în cartierul Kannawa, iar alte două în cartierul Shibaseki. Există în total 2.900 guri de aerisire, care scot zilnic peste 130.000 de tone de apă sub formă de abur.

Sursa acesteia este cel mai mare vulcan activ din Japonia, Mt’Aso, care se află la o distanţă de 100 de kilomentri de sud-vestul oraşului. Toate numele izvoarelor conţin cuvântul „Iad“, făcând trimitere la căldura din acea zonă şi aburii care se pot vedea în tot oraşul. Turiştii care ajung în zonă se pot bucura de mai multe feluri de băi, de la cele cu apă termală, la cele de nisip sau de abur.

Cel mai spectaculos izvor termal din Beppu este Chinoike Jigoku sau „Iazul de sânge“, a cărei culoare portocalie provine din prezenţa oxidului de fier şi a celui de magneziu, temperatura apei fiind de 80 de grade Celsius.

La aceste izvoare termale temperaturile medii sunt cuprinse între 50-99.5°Celsius, iar în afară de turism, acestea joacă un rol extrem de important în viața de zi cu zi a locuitorilor orașului. Aburul degajat este utilizat pentru a încălzi apa care este mai apoi livrată prin conducte către locuințe și întreprinderi.

Turiştii care vizitează această zonă au întotdeauna parte de o primire călduroasă, fiind trataţi cu tot felul de lucruri specifice, cum ar fi ouăle fierte în izvoarele termale sau băi de picioare în iazurile reci.

Sursa: one.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate