Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Orasul din Romania care cauta 1.000 de angajati, pentru a le oferi salarii intre 500 si 8000 de euro

in Articole

Clujul le face concurenta marilor capitale europene, cum ar fi Londra sau Parisul. Asta pentru ca se dezvolta continuu, iar principalul motor e domeniul IT.

11147568_10153313551157266_9127149648529950266_n

 

Companiile cauta in aceste zile alti 1000 de angajati in acest domeniu, inclusiv din alte orase si chiar din strainatate. Inevitabil, chiriile din oras cresc si au ajuns sa fie chiar mai mare decat cele din Capitala relateaza stirileprotv.ro 

La Targul de Cariere organizat in aceste zile la Cluj, companiile IT au venit cu pachete atractive pentru tineri. Cei care accepta sa se mute in oras, au cazare gratuita pentru o luna.

Razvan Donos, candidat: „Am terminat facultatea de mecanica la Brasov. Am venit la master. Am vrut sa schimb orasul, schimb cultural pana la urma. De ce IT? Sunt mai mult pasionat de calculatoare si cred ca ar fi mai bine.”

40 de companii vor sa angajaze in cele 2 zile de targ peste o mie de informaticieni.

Ana Caitaz, specialist resurse umane companie de IT: „Stim foarte bine ca ei sunt foarte mult vanati pe piata din Cluj si nu numai, prin urmare pachetele sunt atractive. Avem persoane care s-au relocat deja din Bucuresti, Timisoara, Iasi, din alte locatii, prin urmare cautam la nivel national si oferim si pachete de relocare.”

Corina Brandusan, PR Manager Targul de Cariere: „Clujul inca are nevoie foarte mare de IT-sti, sunt companii care angajeaza pentru Cluj Napoca, dar si pentru alte orase din Romania.”

Francis este din Marea Britanie, dar s-a mutat la Cluj in urma cu 7 ani unde lucreaza ca programator. 75% dintre colegii lui sunt din alte orase sau din alte tari.

Francis, programator: „Clujul este chiar foarte bun pe acest sector de IT, cu oportunitati diferite. Clujul chiar este un loc frumos unde sa traiesti.”

Acelasi lucru se intampla in ultimii doi ani si in aceasta companie de IT.

Andreea Gavrilescu, specialist recrutare companie de IT: „Avem in mod constant persoane din strainatate care aplica, fie romani plecati care vor sa se intoarca. Au auzit si ei ca e o piata destul de dezvoltata si ca e foarte competitiv domeniul asta de IT.”

Cererea foarte mare in acest domeniu aduce Clujului numai beneficii. Agentii imobiliari vad schimbari chiar de la un an la altul.

Maria Kalanyos, agent imobiliar: „Daca anul trecut un apartament de doua camere decomandate era intre 300 si 400 de euro, anul acesta urca intre 500 si 600 de euro. Marile companii fac angajari in masa in domeniul IT, iar acesti au anumite salarii aferente care le permite sa inchirieze apartamente conforuri sporite, de exemplu care sunt moderne spre lux. „

Un debutant in IT castiga de la 500 de euro pe luna, iar un specialist pana la 8000 de euro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate