Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Orasul FANTOMA cea mai populara destinatie pentru iubitorii de aventura. Orasul care arde de 50 de ani

in Turism

Centralia este un mic orasel din Pennsylvania, Statele Unite, unde un incendiu s-a declanșat  încă din anii ’60. Locuitorii orasului nu știu nici până astăzi cum a pornit acest incendiu. Cea mai vehiculată ipoteza este că responsabilii de la curațenie au dat foc unei gropi de gunoi pentru a face loc pentru depozitarea altor deșeuri.  Acest lucru s-ar fi întamplat pe 27 mai 1962 scrie atlas-geografic.net

pdr-1647

Acest incendiu putea fi stins foarte usor, dar focul a ajuns la mina de carbune din oraș. Autoritățile din Pennsylvania au reactionat imediat printr-o amplă desfăsurare de forțe a serviciului de urgență. Pâna la urmă, autoritătile s-au vazut nevoite sa renunțe. Incendiul a ajuns în subteran și nu a mai putut fi stins. Pompierii au reușit doar sa asigure zona, astfel încat focul sa nu mai ajungă niciodată la suprafață

Localnicii din Centralia s-au vazut nevoiți sa accepte situatia. Oamenii chiar au beneficiat de acesta situație, pentru ca in lunile de iarnă solul nu ingheța.

Congresul american a atribuit 46 de milioane de dolari pentru strămutarea celor peste o mie de locuitori într-o altă localitate. Marea majoritate au fost de acord, însă câteva familii au considerat că pericolul nu este unul eminent şi au pornit o serie de procese împotriva statului. Decizia definitivă a venit în iunie 2014, atunci când tribunalul statului Pennsylvania a hotărât că ultimii opt locuitori din Centralia pot trăi la domiciliu până la sfârşitul vieţii, casele lor intrând ulterior în posesia statului american.

Oraşul Centralia a devenit practic un oraş-fantomă, fiind astăzi considerat, în ciuda pericolelor evidente, una dintre cele mai populare destinaţii pentru cei dornici de aventură.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate