Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Orfelinatul groazei din Siret. Poveștile tulburătoare ale copiilor tratați cu medicamente narcoleptice

in Evenimente/Stiri online

Ancheta în cazul Centrului de Plasament Dacia din Brașov, dar și a centrului ”Sfânta Maria” din Capitală, unde au fost sesizate primele cazuri de copiii tratați cu medicamente destinate bolnavilor psihic, scoate la suprafață mărturii șocante despre abuzurile trăite de orfani și care dovedesc că sunt o practică veche de zeci de ani.

Este cazul lu Vasile Dohotaru, acum un adult de 30 de ani, dar care în copilărie a fost abandonat de părinți la Spitalul de Neuro-Psihiatrie din Siret, județul Suceava. „Am fost bătut, legat, pastile zi de zi, pentru că fugeam afară, pe aici prin curte. În jumătate de oră adormeam, nu știam ce-i cu mine, nu voiam să mănânc, voiam doar să dorm. Cât timp am stat aici, de la 3 la 18 ani, am luat medicamente. Mi-au afectat ficatul, prostata. Îmi doresc foarte mult copii și acum nu mai pot din cauza pastilelor, din cauza a ceea ce am trăit în spitalul acesta. Am fost la medic și mi-a zis că din cauza asta.”, mărturisește tânărul, care subliniază faptul că primea medicamente doar pentru că era un copil vioi.

Același tratament l-a primit și o tânără, care astăzi își amintește cu groază clipele trăite în copilărie.”Eu am ajuns bine și de acolo am ieșit cu probleme. A fost greu pentru că ne dădea pastile când eram agitați, când plângeam. Dădeau și injecții, eu am gropi în picioare, m-au desfigurat, am rămas cu cicatrice.”

Mărturiile de acest gen nu încetează să iasă la suprafață, iar mediatizarea celor două cazuri din Brașov și București va da curaj și mai multor orfani să vorbească despre ororile copilăriei la care au fost supuși chiar de cei care erau plătiți să îi îngrijească corespunzător. Spitalul de Neuro-Psihiatrie din Siret, numit și Orfelinatul Groazei, a fost demolat în urmă cu doi ani.

sursa: stirileprotv.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate