Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Otrava din Popcorn, cum ne afectează sănătatea

in Sanatate

O pungă de popcorn la un film bun sau la un meci important a devenit deja o tradiţie pentru mai toţi românii. Obiceiul împrumutat de la americani, pe atât de gustos, este pe atât de periculos pentru sănătatea noastră.

În ultimii ani, popcornul clasic (din porumb de floricele), făcut pe aragaz, în tuci, a fost înlocuit de popcornul la microunde. Pentru că se face mai uşor, de cele mai multe ori preferăm popcornul la microunde şi alegem porumbul clasic de floricele. Însă, nimeni nu îşi poate imagina câtă otravă conţine popcornul.

Dacă citim eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata că ingredientele regăsite în ea nu se limitează doar la boabe de porumb şi sare. Majoritatea conţine ulei de soia parţial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi trans, precum şi alte tipuri de grăsimi nesănătoase.

De departe, însă, cele mai periculoase sunt sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi.

Mai mulţi medici au ajuns la concluzia că popcornul ne afectează grav sănătatea după ce mai mulţi pacienţi au acuzat diverse boli. Unul dintre pacienţii ajunşi la camera de gardă avea grave probleme respiratorii. Bolnavul consumă zilnic mai multe pungi de floricele de porumb cu aromă de unt, care prin prepararea la cuptorul de microunde emanau o substanţă aromată numită diacetil.

Potrivit unui expert american, popcornul nu se „opreste” numai la plămâni, respectiv floricelele la pungă, făcute la microunde, pun în pericol fertilitatea.

Astfel, o substanţă chimică din ambalaj care provoacă infertilitatea trece în cele 3 minute petrecute la cuptorul cu microunde şi apoi în organism. Expertul a fost susţinut mai apoi şi de un studiu al UCLA (Universitatea din California, Los Angeles). „Ajuns în organism, acest acid rămâne timp de mai mulţi ani, acumulându-se până la cote alarmante, şi putând astfel cauza infertilitatea”, spune acesta.

În plus, în cadrul testelor pe animale s-a demonstrat că substanţele pe care le conţine popcornul la pungă, combinate, pot cauza cancer la ficat, cancer testicular sau pancreatic.

Un studiu realizat în cinematografele din SUA a concluzionat că o pungă de popcorn de mărime medie şi o băutură conţin aproximativ 1.600 de calorii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate