Padurea fantastica de stanci din Madagascar

in Turism

Padurea de piatra din Madagascar, cunoscuta in intreaga lume sub numele de Tsingy de Bemaraha, acopera intregul peisaj carstic de-a lungul platoului muntos din calcar, gravat cu o padure fantastica de stanci (tsyngis). Acesta este unul dintre rarele fenomene naturale de acest fel din lume, devenit o atractie turistica majora a Africii. Relieful include cateva canioane uluitoare pe fluviul Manambolo, varfuri inalte si dealuri. Padurea nesfarsita este in prezent habitatul a catorva specii rare si ciudate de lemuri, aici aflandu-se totodata zone umede in care si-au facut cuiburi pasari rare. Aceasta regiune cu o suprafata de 666 km2 a fost inclusa in anul 1990 in Patrimoniul Mondial al UNESCO, pentru geografia sa unica, absolut uluitoare, padurile ocrotite de mangrove, speciile de pasari salbatice si populatia de lemuri.Padurea de piatra din Madagascar padurea de piatra1

Asezarea geografica

Padurea se afla in partea central-vestica a Madagascarului, pe Platoul Bemaraha, la 250 kilometri vest de Antananarivo şi la 65-85 kilometri distanta de tarmul vestic. Este localizata in emisfera nordica a Platoului Antsingy.

Padurea de piatra din Madagascar padurea de piatra7

Caracteristici

Padurea de piatra sau Tsingy de Bemaraha se afla in varful Platoului Bemaraha. Zona cuprinde peisajul carstic al platourilor de calcar datand din epoca Jurasica, aflate in partea vestica a insulei. Se intinde pe o distanta de 100 kilometri de la nord la sud si are o latime cuprinsa intre 5-15 kilometri. La est, se inalta varful Bemaraha, deasupra bazinului fluviului Manambolo. Partea vestica a platoului se uneste cu dealurile acoperite de savane.

Padurea de piatra din Madagascar padurea de piatra3

 

Climatul

Precipitatiile nu sunt foarte abundente, regiunea fiind caracterizata printr-un sezon uscat, cu temperaturi placute, care dureaza 6 luni, dupa care, de la sfarsitul lunii noiembrie pana in aprilie, incepe un sezon calduros si umed. Caderile de apa anuale pe acest platou masoara intre 1100-1600 mm; in timp ce in padurea vestica, ele ajung la un nivel cuprins intre 500-1000 mm. Temperatura anuala cunoaste o maxima cuprinsa intre 26-28ºC. Temperaturi extreme au fost inregistrate in luna decembrie: 9ºC si in luna iulie: 38ºC.

Padurea de piatra din Madagascar padurea de piatra5

Ghidul vizitatorului

Eco-turismul este destul de raspandit, desi in prezent, accesul in padurea de piatra e limitat, exceptie facand cercetarile stiintifice si circuitele turistice insotite de ghid. Vizitele sunt scurte pe timpul zilei, iar noaptea se organizeaza excursii la pesterile si stancile din orasul Bekopaka, aflat in sud si la padurile din nord, din Antsalov. In Morondava, la 150 kilomeri inspre sud, se afla cateva hoteluri luxoase, in apropierea carora exista un aeroport local, pentru facilitarea transportului.

Cum se ajunge acolo

La Parcul National Tsingy de Bemaraha se poate ajunge pe drumul dinspre Morondava, oras aflat in partea de sud, la o distanta de 150 kilometri. Ceva mai limitat, accesul este posibil si dinspre orasul Antsalova, unde se poate ajunge cu avionul de la Antananarivo si Mahajanga.

Sursa: tuktuk.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*