Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Padurea Transilvania, rezultatul celei mai mari impaduriri voluntare din Ardeal

in Spiritualitate

Peste 1500 de voluntari din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, în special tineri au participat la una din cele mai mari acțiune de împădurire, ca urmare a unui apel pe Facebook, făcut de către cel mai important ONG din România care militează pentru salvarea pădurilor.

Asociatia Tasuleasa Social continua munca la Budesti Fanate si anul acesta. Anul trecut asociatia a organizat cea mai mare impadurire voluntara din Transilvania, iar luna aceasta suprafata terenului impadurit se va dubla.

Potrivit președintelui organizației, Alin Ulhmann Useriu, au fost plantate câte 3 hectare de pădure pe oră, cam cât se taie la nivel național într-o oră.

Ei au plantat peste 40.000 de salcâmi, pe 10 hectare de teren, ceea ce reprezintă la ora actuală cea mai mare împădurire voluntară care a avut loc în Transilvania.Voluntarilor li s-au alăturat și localnici din comuna Budesti , precum și autoritățile locale care i-au susținut pe voluntari cu mâncare și cu apă.

In data de 21 martie se vor face minuni din nou la Budesti Fanate, una dintre cele mai sarace localitati din Bistrita-Nasaud. Voluntarii Asociatiei Tasuleasa Social si-au propus sa impadureasca nu mai putin de 10 hectare de teren intr-o singura zi. Misiunea nu este una imposibila, mai ales ca asociatia a mai facut acest „exercitiu” si anul trecut, cand 1.500 de voluntari au participat la ceea ce s-a transformat in cea mai mare impadurire voluntara din Transilvania.

646x404-2

„Asteptam multi, multi voluntari din Cluj, Bistrita si Mures, dar nu numai! Tasuleasa asigura transportul din aceste orase pana la Budesti Fanate si inapoi, sandwich-ul, apa, uneltele de lucru, puietii si voia buna!”, precizeaza reprezentantii Asociatiei Tasuleasa Social pe pagina de Facebook a acesteia.

In anul 2014, cei 1.500 de voluntari au reusit sa planteze in jumatate de zi de munca in jur de 40.000 de salcami, pe 10 hectare de teren degradat. Practic, s-au impadurit aproximativ trei hectare de teren pe ora, adica suprafata care se despadureste de cele mai multe ori prin furt la nivel national.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate