buzau-marte

Pământenii vor să cucerească Planeta Marte până în anul 2027

in Articole/Astronomie de
  Un plan ambițios de a coloniza Planeta Marte pe termen lung a fost dezvăluit de  Bas Lansdorp, șeful companiei Mars One. 
 Dorința grupului olandez este să trimită oamenii acolo într-o misiune permanentă, pentru totdeauna. 
 Selecția echipajului se va face din public, dintre miile de oameni care s-au înscris deja pentru călătoria cu un singur sens-DUS. Doar 4 oameni vor fi selectați  din patru în patru ani.
 Șeful companiei Mars One este încrezător că munca în echipă va asigura succesul misiunii.
 NASA, într-un articol publicat pe site-ul ei oficial, arată că sunt numeroase obstacole de depășit , înainte ca primii oameni să colonizeze planeta Marte.Directorii de la NASA nu au dezvăluit însă nici data exactă de lansare a primului echipaj uman spre „planeta roșie” și nici costurile unei astfel de misiuni.Ca termen de atingere a acestui obiectiv, ei au preconizat anii 2030.
 Charles Bolden, administratorul general al NASA, a arătat într-un comunicat că :”Să trăiesti în spațiu necesită acceptarea unor riscuri, dar ele merită efortul”.
 Dintre obstacolele care trebuie depășite pentru a cuceri Planeta Marte, NASA a enumerat:
-Este un mediu ostil pentru om și misiunea poate dura 3 ani, iar factorii externi pot afecta starea de sănătate a echipajului(radiațiile cosmice sporesc riscul de cancer, absența gravitației pentru o perioadă așa de lungă generează o scădere a densității oaselor și a masei musculare, slăbind și sistemul imunitar).
-Provocarea tehnică: Agenția americană trebuie să inventeze un sistem capabil să plaseze un vehicul de mai multe tone pe Marte, un vehicul capabil să decoleze de pe scoarța marțiană, un habitat cu aer respirabil și noi costume spațiale pentru astronauți.
 Viitorul modul spațial care va călători spre Marte, va fi propulsat electric pe bază de energie solară.
 Pentru a efectua o călătorie pe Marte, trebuie depășite toate aceste provocări, arată NASA.

buzau-marte

loading...

Ultimile din Articole

mama-5610

EXTIRPARE DE AMIGDALE

Un chirurg vizitează o tânără blondă după operație. Ea era trează, așa
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web