Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Panică într-o școală din Galați. 90 de elevi suspecți de TBC

in Articole/Evenimente/Sanatate/Stiri online

90 de elevi sunt supuși unor teste de depistare a bacteriei Mycobacterium tuberculosis, după ce s-a confirmat că profesoara de engleză a Școlii nr. 42, din Galați, are TBC. Încă de luna trecută profesoara a început să tușească și să se simtă rău, însă a considerat că este vorba doar de o gripă și a continuat să vină la cursuri punând în pericol sănătatea elevilor.

Au fost testați 185 de elevi în total, din care 90 au prezentat semne de o posibilă îmbolnăvire. Chiar dacă în școală s-a făcut dezinfectare, familiile copiilor sunt revoltate și cer explicații conducerii unității de învățământ, deoarece profesoara este bănuită că a știut de boala sa, aceasta purtând în ultimele săptămâni mască medicală.

Între timp profesoara de engleză a fost internată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați, iar Direcția de Sănătate Publică a deschis o anchetă epidemiologică.

TBC-ul este o boală contagioasă, tratabilă și se transmite pe calea aerului. Primele simptome ale îmbolnăvirii sunt tusea cronică, febră, oboseală accentuată şi scăderea în greutate.

sursa foto:adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate