Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Papa Francisc cea mai influenta personalitate din lume. Barack Obama îl numeşte pe Francisc “Un lider moral în cuvânt şi faptă”

in Spiritualitate

Papa Francisc este, așa cum era de așteptat, printre ele. Cu totul special este că cel mai puternic lider politic al lumii i-a scris caracterizarea.  Barack Obama îl numeşte pe Francisc “Un lider moral în cuvânt şi faptă” și ne îndeamnă pe toți să-i urmăm exemplul. Președintele Statelor Unite mai laudă mesajele de dragoste cu care suveranul pontif a impresionat până acum întreaga lume.

papaobama

Aveți integral caracterizarea lui Papa Francisc așa cum a fost scrisă de Barack Obama:

Sunt rari liderii care ne fac să ne dorim să fim mai buni. Papa Francisc este un astfel de lider. Sfinția sa ne-a mișcat cu mesajele de acceptare a celor săraci, marginalizați sau izgoniți.  Dar mai mult decât ne-a inspirat prin faptele sale, purtare sa, gesturile sale simple și profunde – îmbrățișând un bolnav, slujind celor fără adăpost, spălând picioarele unui tânăr prizonie.

Papa Francisc ne amintește într-un mod în care cuvintele nu o pot face, că suntem legați prin obligații morale unul față de celălalt. Exemplul său este pentru noi o provocare de a îndeplini aceste obligații – să atenuăm sărăcia, să reducem diferențele dintre oameni și să promovăm pacea; să-i hrănim pe cei flămânzi, să-i adăpostim pe cei fără casă, să avem grijă de bolnavi și să deschidem noi uși ale oportunității pentru toată lumea. Mesajul său de dragoste și acceptare și atenția lui pentru „cei mai neînsemnați” pun în evidență esența învățăturilor lui Iisus. Fie ca noi toți să-i urmăm umilul exemplu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate