Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Paracetamolul. Efectul secundar de necrezut descoperit de cercetători

in Evenimente/Sanatate/Stiri online

Potrivit unui studiu efectuat de către Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) şi Universitatea de Stat din Ohio, SUA, acetaminofenul, adică paracetamolul, pe lângă puterea analgezică are și efecte secundare la nivelul reacțiilor afective ale oamenilor.

Cercetătorii au efectuat două studii pe 200 de studenți. În primul experiment s-au observat reacțiile a 80 de subiecți. 40 dintre ei au primit o băutură cu 1000 miligrame de paracetamol, iar ceilalți o băutură normală. După o oră, studenții au fost puși în fața unor imagini cu personaje aflate în situații care le provocau durere fizică sau sufletească, cum ar fi imagini cu copii grav afectați de malnutriție sau copii fericiți, care se jucau cu pisici. La evaluarea emoțiilor cei care luaseră paracetamol au considerat imaginile ca fiind mai puțin intense la nivel emoțional, decât subiecții care nu au băut paracetamol.

La cel de-al doilea experiment subiecții au fost puși să asculte zgomot alb, puternic, în reprize scurte, după care să evalueze durerea simțită. Din nou studenții care au consumat paracetamol au spus că zgomotul a deranjat mult mai puțin.

Paracetamolul este analgezicul folosit cel mai des în întreaga lume. Cercetătorii au declarat că vor continua studiile. ”Nu ştim de ce acetaminofenul are aceste efecte, dar este îngrijorător,” a declarat pentru theguardian.com, Baldwin Way, psiholog la Universitatea de Stat din Ohio şi unul dintre cercetătorii participanţi la studiu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate