Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Paradox între salariu și preț! Românii dau pe lapte la fel de mult ca francezii sau germanii, deşi câştigă de 5 ori mai puţin

in Articole

Suprinzător, lactatele, brânzeturile şi ouăle nu sunt atât de costisitoare în România precum în Germania, însă în Franţa prețul este asemănător, chiar dacă salariul mediu local de nici 450 de euro net lunar este de 5-6 ori mai mic decât în cele două ţări din Occident, potrivit gandul.info.

Un litru de lapte în magazinele din România costă în jur de 0,8-0,9 euro, care se apropie de preţul din Germania sau Franţa. Preţul la aceste produse însumează peste 90% din media UE, în ciuda faptului că salariul mediu net lunar din România este al doilea cel mai mic după cel din Bulgaria, potrivit datelor biroului european de statistică Eurostat.

„Principalul motiv pentru aceas­tă situaţie este fap­tul că în România nu există un sistem inte­grat ca în alte ţări. Acolo, fer­mie­rul este cel care de­ţine terenul, deţine va­cile şi tot el pro­duce. De cele mai multe ori, micii fermieri de afară se unesc în cooperative şi îşi realizează propriile produse. Astfel, capătă mai multă forţă în negocierile cu retailerii”, declară Radu Timiş, antreprenorul care controlează businessul Cris-Tim, una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale româneşti.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate