Ingrediente necesare 4 portii
350 gr paste fainoase (rigatoni, fusilli etc.)
2 linguri ulei masline
2 catei de usturoi, tocati marunt
4 dovlecei nu prea mari, taiati felii subtiri
o lingura rozmarin, tocat
o lingura patrunjel verde, tocat
zeama si coaja rasa de la o lamâie
25 gr masline negre, tocate
25 gr masline verzi, tocate
sare, piper negru, macinat
Pentru ornat
felii de lamâie
ramurele de rozmarin
1 Fierbeti pastele in multa apa cu sare.
2 Când sunt aproape gata, incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti usturoiul 1-2 minute, la foc moale. Aveti grija sa nu tineti prea mult usturoiul pe foc, deoarece se amaraste.
3 Adaugati dovleceii, rozmarinul, patrunjelul, zeama si coaja rasa de lamâie si dupa inca 3-4 minute adaugati maslinele. Amestecati bine.
4 Potriviti gustul cu sare si piper si luati tigaia de pe foc.
5 Scurgeti pastele si puneti-le in tigaie, peste mirodenii si masline. Amestecati din nou, apoi rasturnati mâncarea intr-un castron incalzit in prealabil. Ornati cu felii de lamâie si ramurele de rozmarin si serviti imediat.