Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Patriarhia Română expertă în turism cu profit de milioane. Reprezentații Bisericii explică unde se duc banii

in Evenimente/Stiri online

Cele mai recente informații arată că agenția de turism ”Basilica Travel”, patronată de Patriarhia Română, este cea mai prosperă de pe piața românească. Numai în anul 2015, Biserica a încasat un profit de peste 1,5 milioane de lei. În fața acuzațiilor aduse în presă potrivit cărora, nici Patriarhia nu face excepție de la celebra vorbă ”banii îs ochiul dracului”, reprezentanții Patriarhiei au decis să ofere explicații.

Un comunicat emis de Biroul de Presă al Patriarhiei Române arată că agenția de turism ”Basilica Travel” a fost înființată ”pentru a veni în întâmpinarea dorinţei unui număr tot mai mare de credincioşi de a merge în pelerinaj la locurile sfinte creştine” și funcționează ca oricare altă agenție din domeniu plătitoare ”exemplară de taxe și impozite”, chiar și TVA, după cum se arată în comunicat.

De asemenea, profitul uriaș de milioane încasat de Patriarhie este confirmat, motivându-se că succesul este asigurat în primul rând de organizarea de pelerinaje care ”au o importantă dimensiune pastoral-duhovnicească” și bineînțeles ”datorită serviciilor profesioniste performante” pe care agenția Domnului le oferă.

Reprezentanții Patriarhiei subliniază faptul că banii sunt investiți în ”activitatea misionar-culturală a câtorva componente ale Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române, şi anume: Radio TRINITAS, Televiziunea TRINITAS, Ziarul LUMINA (în special suplimentul Lumina Pelerinului), prin care se edifică spiritual Biserica din sufletele credincioşilor români în fiecare zi. În comunicat se mai precizează că doar anul trecut, Biserica a cheltuit ”aproape 123 milioane de lei exclusiv pentru opera social-filantropică a Bisericii.”

Cu toate acestea, potrivit unui jurnalist Adevărul, care a intrat în pielea unui turist, spune că agenția ”Basilica Travel” este doar o afacere profitabilă pentru Biserică cu o infimă semnificație religioasă.

”E greu de spus dacă la sfârşitul acestor două zile suntem mai înnoiţi spiritual şi mai întăriţi în credinţă. Singurele certitudini mi se par sumele de bani intrate în contul Patriarhiei şi faptul că am ajuns la Bucureşti mai obosiţi şi mai transpiraţi decât am plecat cu o dimineaţă în urmă. Înainte de a coborî din autocar, părintele Nicolae ne mulţumeşte în numele sectorului de pelerinaj al Patriarhiei: „Să dea Dumnezeu să mai mergem, să mai vizităm. Avem pelerinaje frumoase şi în perioada următoare. Bănuţi să aveţi şi sănătate”, relatează Adevărul.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate